het onderhoud van uw band zaagbladen

Er zijn veel verschillende aspecten als het gaat om het verkrijgen van de langste levensduur uit je band zaagbladen. Laten we eens kijken naar wat de meeste deskundigen zeggen zijn de belangrijkste.

Voer regelmatig onderhoud op de Band Saw Itself

The Break-in periode

Allereerst is het uiterst belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw gehele lintzaag en niet alleen de bladen. Als je in het midden van een project als een riem breekt, is het waarschijnlijk om je mes te breken ook. Gelukkig is het gemakkelijk om regelmatig onderhoud uitvoeren op uw lintzaag.

Smering is de sleutel

Verwijder het deksel op de lintzaag. Met de kap verwijderd, controleer dan de lagers te zorgen dat ze in staat zijn om vrij te bewegen. Spuiten plantaardige olie kan worden gebruikt om de lagers te smeren als ze niet vrij bewegen. Zodra de lagers zijn verzorgd, controleer dan de riemen voor een perfecte pasvorm en op tekenen van slijtage. Dan, met behulp van een compressor, blazen al het zaagsel dat is gevallen in de lintzaag.

Mes voor het losmaken Tension

Nu dat je hebben gezorgd voor het onderhoud van de zaag zelf, is het belangrijk om te weten hoe het verzorgen van de messen. Het belangrijkste ding om te weten is dat wanneer je een nieuw blad wat je nodig hebt om het te dragen een beetje alvorens het te gebruiken. Dit is één van de meest voorkomende over gekeken aspecten van de zorg voor uw bandzagen. De gevolgen kunnen gebroken tanden. Om te vermijden dat je nieuwe mes te vervangen is het belangrijk om een ​​”break-in” actie uit te voeren. Dit kan door vermindering van de snelheid de helft van wat normaal is. Verminder de hoeveelheid voer en snijd ongeveer 50 vierkante inch van het materiaal. Dit zal slijten de extra scherpte van de tanden, waardoor het mes duurzamer.

Scherp zwaard

Als het gaat om het snijden van metaal met je band zaag, smering is een must. Met behulp van een maatregel die een hoge hechting Chain Saw Bar olie vermengd met een halve maat van kerosine of diesel. Het smeermiddel op beide zijden van het blad. Tijdens het uitvoeren van uw lintzaag, gelden de smeermiddel ongeveer elke 4 minuten totdat de scherpe geluid is gestild met ten minste 50 procent. Smeermiddel zal niet nodig om opnieuw worden toegepast, totdat de scherpe weer klinkt toeneemt.

Een geweldige glijmiddel te gebruiken op uw blad bij het zagen van hout is spray op plantaardige verkorten. Bij spaarzaam gebruikt, zal het niet uw beits. Het maakt niet uit wat voor soort materiaal dat u snijden, gebruik nooit water als een smeermiddel.

Wanneer u klaar bent met uw project, is het volkomen van vitaal belang om de spanning uit je mes los te maken. Bij het snijden van materialen, uw blad opwarmt. Zoals het verwarmt, rekt. Het afkoelen krimpt. Deze krimp kan leiden tot kleine scheurtjes in je mes als het nog onder spanning.

Om het meeste uit uw blad te krijgen, is het belangrijk om periodiek te scherpen. Met je band afzagen, wrijf een slijpsteen langs beide zijden van het blad. Je moet ook zorgen voor de slokdarm te nemen door het uitvoeren van de stenen rond de onderkant van de slokdarm.