maken deze industriële roos lamp voor een krappe ruimte

Justin heeft jaren zowel doorgebracht als schrijver / redacteur en werken in de handel als een klusjesman, lijstenmaker en installateur van dakramen. Hij is nog steeds actief in zijn atelier, het maken van dingen uit andere dingen, zoals gloeiende whisky bars, geregenereerd Redwood tafels en een butler robot (WIP).

Een muur die slechts ongeveer vijf voet uitsteekt in de ruimte creëerde een donkere hoek in van een vriend woonkamer. Maar de bank is butted tot die hoek, dus elke lichtoplossing die nodig zijn om te passen in een krappe ruimte. Geconfronteerd met een probleemoplossende kans, ik ontwierp en bouwde een vloerlamp met een vlak profiel dat de hoek zou verlichten. Mijn materiaal bij uitstek: staal.

Slijpen en Buigen Steel

De eerste stap was om de stalen ring dat de socket zou ondersteunen. Ik had een 6-foot lengte of1 ½-inch x 1/8-inch flatstock en 6 voeten van 1 ½-inch vierkante buis voorraad.

Lassen en vormgeven van de Hoop

Ik raakte elk van hen met een haakse slijper en achtereenvolgens fijnere schijven, eindigend met 120 en het maken van de stalen vrijwel spiegelglad.

Het creëren van de Hub

Met de vlakke voorraad mooi en glanzend gebogen Ik heb het in een hoepel. Ik begon door klemmen het in een bankschroef en buigen het een beetje op een moment, maar op 1/8-inch was het makkelijker en sneller alleen maar om het te buigen over mijn knie.

Bevestigen van de Voet

De gebogen vlakke voorraad raakte geklemd op zijn plaats en gelast waar de twee uiteinden bij elkaar kwamen. Nu was het officieel een hoepel, maar het was niet echt door.

Het beveiligen van het hoofd

Een 6-foot lengte betekent een diameter van iets minder dan 2 voeten, dus ik ingeklemd een 2-voet 2×4 in de hoepel en hamerde het staal, het verplaatsen van de brace stapsgewijs rond de omtrek totdat de vorm waar was.

Bedrading van de lamp

Afwerking en leveren

Ik gemeten out even lijnen binnen de cirkel en geboorde 5 gaten in de hoop – 4 voor de hub en 1 voor het snoer. De enige hergebruikt stuk op de lamp is de plaat van de achterkant van een badkamer kachel ik geborgen uit een oud project. Met 4 gaten geboord om die in de hoepel wedstrijd, ik veren in elke en strekte de veren om eye-bouten in de hoepel.

Oorspronkelijk was ik van plan om de bouten uitbreiding van buiten de ring als een designelement te verlaten, zodat ze werden vastgezet met een moer in plaats van gelast. Uiteindelijk besloot ik dat ik wilde een nettere uitstraling, dus ik snijd ze kort, gelast ze in de grond en ze naar beneden.

Eigenlijk is er een tweede stuk van hergebruikt materiaal hier. Ik wist dat de lamp zou top zwaar zijn, en omdat de ruimte een probleem was dat het niet kon hebben een grote basis of uitgebreid benen. Voor een kleine footprint en lage voer van de zwaartekracht Ik gebruikte een 10-pond gewicht plaat als de voet van de paal.

Als je één of deze bouwen in omgekeerde volgorde van deze stap en de volgende. U zult waarom in een beetje te zien (of je bent ver vooruit van mij). Ik zoemde de rust van de plaat met een stalen borstel op mijn haakse slijper.

En dan gelast de vierkante buis naar het centrum om een ​​post te maken.

onderwerpen

Met de hoepel voltooide ik hield hem tegen de buis stock om te zien hoe hoog het ding zou zijn. Ik sneed de post tot ongeveer 4 ½-voeten, zodat de hub op zou zitten ongeveer het midden van de muur. Met zo’n zware voet en zo’n lange post, ik kon het niet horizontaal vast aan mijn bank. Dus, hoe zou ik de hoepel op rechte?

Ik beveiligd twee snelheden pleinen naar de top van de post, het controleren van hen niveau.

Met de pleinen als een gids, ik gelast de hoepel op de post. Tenslotte werden alle lasnaden opgeruimd de molen. Als ik de kop gelaste op het eerste zou het veel gemakkelijker te vierkant en las de voet op de tweede, zonder het uitvoeren van de eventuele verrekening acts zijn geweest.

Ik koos welke kant de achterkant van de functie zou zijn en een geboord gat aan de onderzijde. Ik voerde een koord door het gat en de bijbehorende gat in de hoepel.

Dan afgeplakte ik de string naar de lamp draad en trok het door.

Ik bedraad naar een eenvoudige lamphouder met een pull-keten-schakelaar en bevestigd aan de plaat in het midden van de ring. Ik voerde de ketting in het gat waar de kabel gaat, dus het is allemaal opgeruimd.

Met de bouw te voltooien gaf ik de hele zaak een definitief polish en vervolgens sloeg het met meerdere lagen van duidelijke sealer. Het regende behoorlijk hard wanneer het tijd is om de lamp in mijn vrachtwagen te laden kwam. Dus in plaats van mezelf weken, terwijl de behandeling met elastieken en een zeil, ik gekneld in de cabine met de voorstoel gevouwen helemaal terug.

Ik gaf het met een ouderwetse Edison bol, die een warmer licht om de harde lijnen van de lamp contrast en gooi interessante schaduwen op de muur zou geven.