esdoorn aanplant en verzorging gids

Een esdoorn groeit uit tot een prachtige schaduw boom en biedt een ware show van kleuren tijdens de herfst veranderen. Er zijn verschillende soorten esdoorn, onder meer suiker esdoorn en rood of Japanse esdoorns. Ze zijn niet moeilijk boomgroei en een groei van ongeveer 2 voet per jaar of meer. Als u deze 6 stappen te volgen, zal uw esdoorn reageren met een snelle, gezonde groei.

Wanneer u het uitkiezen van een esdoorn, kijk voor een met een dikke stam en een groot aantal hoofdtakken met diverse blad of kleiner filiaal momenten. Dit zal een dikkere, shadier kroon te bieden en bespaart u een hoop tijd proberen om het manicure in vorm.

Stap 1: de boom selecteren

Voor bomen met aardkluit, moeten de wortels systeem ongeveer 4 inches wijder voor elke voet van de groei voor de boom zijn.

Stap 2: Wanneer en waar te planten

Plant een esdoorn boom in het vroege voorjaar, net als andere planten beginnen op de knoppen te zetten. Zorg ervoor dat het gevaar van een harde vorst voorbij is. overdracht nooit een boom direct van een verwarmde omgeving aan koude grond te voorkomen schokkend de wortels. Maples zijn groot, dus de positie van u op een plek waar het veel zon kan ontvangen en heeft ruimte voor verticale groei en expansie.

Stap 3: Soil Maple Tree

Wanneer conditionering bodem voor een esdoorn, meng gelijke delen van gezeefde compost, klei en zand in de bestaande bodem, waar u zal worden aanplant. Conditie een gebied dat ten minste tweemaal zo groot nodig om sneller, gemakkelijker toekomstige groei. Voor het beste resultaat, graven uit het gat en meng het met andere ingrediƫnten. Hierdoor kunt u het gat te verzadigen.

Stap 4: Saturate en Plant

Vul het gat met water. Laat het volledig te absorberen in de grond, en de boom te plaatsen in het gat. Vul rond de boom wortels met de geconditioneerde bodem, verpakking stevig. de boom ongeveer 1 inch onder het maaiveld te planten. Gebruik resterende bodem tot een kleine muur gebouwd rond de omtrek van het gat.

Stap 5: Compost en Mulch Protection

Voeg 2 inches gezeefde compost over de bovenkant van het gat en bedek alles door 1 tot 2 inches van organische mulch. Water het gebied goed.

Stap 6: Het snoeien

Herhaal dit proces ten minste een keer per jaar, of u kunt het zo vaak doen als elke 3 maanden. Gebruik een hooivork om de grond los te maken na het toepassen van compost-druk zachtjes in. water altijd het oppervlak vormt na het aanbrengen van compost helpen absorberen in de bodem.

Naarmate de boom groeit, de vorm van de kroon door snoeien ongewenste takken, of knippen tak tips om de bushiness van de kroon te verhogen. Zorg er altijd voor je snijdt in een hoek van 45 graden aan de stam, boven een filiaal of blad moment. Snoei nooit een plant, zodat een lange kale stam aan het einde wordt overgelaten. Dit interfereert met de plant circulatie en bevordert verval en plantenziekten.