het handhaven van een eik: het vermijden van rot

Eik ziekten die het gevolg zijn van rot kunnen hebben voor de wortels en kernhout van de boom. Verzorging en onderhoud vanaf de jonge boom stadium kan helpen voorkomen dat een aantal van de problemen in verband met rot.

Twee schimmels veroorzaken hout verval in zwakke of zieke bomen, verspreid door de schors of de wortels. L. gilbertsonii, een bruinrot schimmel, te zien als plat oranje schijven op de schors. Het vernietigt de eik cellulose, waardoor het hout broos en hol. O. latemarginatus aanvallen zowel cellulose en lignine. Zachte witte schimmel vlekken betrekking hebben op de boomstam. Hout onder de bast wordt papperig en wit.

Oak Wood Decay

Inspecteren uw eiken en snoeien zorgvuldig om de mogelijkheden voor hout verval schimmels te voorkomen.

Oak wortelrot

De meeste eiken wortelrot wordt veroorzaakt door water algen in natte en warme omstandigheden. Verspreid door wortels, de boom verliest opname van voeding en water, op zoek naar ongezond. Californië levende eiken gegroeid van stekken in de boomkwekerij worden het vaakst getroffen. Eiken in droge, koele regio’s hebben geen last van dit wortelrot.

Eik wortel schimmel, anderzijds, kan elk eik verzwakt door een te snoeien of wortelstekken beïnvloeden. De nieuwste gebladerte sterft eerst uit. Kijk voor terpen van gelaagde schimmel aan de wortels van de boom.