mdf kroonlijst installatie

Het installeren van MDF kroonlijst kan u toestaan ​​om een ​​aanzienlijke hoeveelheid geld te besparen op uw kroonlijst project. Het is meestal een stuk minder duur dan massief houten kroonlijst. De installatie is niet ingewikkeld, maar het zal wat werk te nemen om de klus te doorzien. Hier zijn de basisprincipes van hoe MDF kroon vormen met succes te installeren.

Het eerste wat je hoeft te doen is bepalen hoeveel MDF kroonlijst u nodig heeft. Neem je meetlint en de ruimtes die aan bod komen meten. Neem de individuele afmetingen en voeg ze samen. Dit geeft je de lineaire beelden die je nodig hebt om te kopen. Je moet ook overwegen het kopen van een beetje extra, zodat je genoeg na de bezuinigingen zal hebben.

Stap 1: Meet de omgeving

Zodra u de MDF kroonlijst hebt gekocht, kun je de bezuinigingen op de juiste locatie te markeren. Gebruik de hoek vinder om de hoek van elke snede te bepalen. Dan gebruik je meetlint om het afmeten van de juiste maat voor uw cut. Maak een merkteken op de achterkant van het gieten, waar je nodig hebt om een ​​snede te maken en schrijf de hoek die moet worden gesneden.

Stap 2: Markeer de Cuts

Nadat u hebt gemarkeerd waar je moet snijden, is het tijd om de bezuinigingen te maken. Met behulp van een mijter zag voor deze job zal het beste zijn. Terwijl u een mijter doos en een handzaag kunt gebruiken, zal dit niet zo productief zijn. MDF kan zeer fragiel zijn en wilt u ervoor zorgen dat u een goede solide snede te maken. Anders kan je de kroonlijst breken. Houd de kroon vormen stevig onder de zaag en maakt een snelle en nauwkeurige snede in de juiste hoek.

Stap 3: Maak de Cut

Zodra u de bezuinigingen op de MDF kroonlijst hebt gemaakt, moet u het zand langs de randen. Gebruik schuurpapier en wrijf de randen zachtjes. Dit zal u helpen een glad oppervlak te krijgen, zodat de twee kanten van de kroonlijst perfect kunnen ontmoeten. Anders, als je de kroonlijst te installeren, kan het niet goed bij elkaar passen.

Stap 4: Sand the Edges

Zodra u de kroonlijst hebben gesneden, moet je doorgaan en schilderen of vlekken voordat u deze installeert. Terwijl je het kunt schilderen als het eenmaal op de muur, zal dit meestal leiden tot problemen. Het is het makkelijkst gewoon door te gaan en verf het nu.

Stap 5: Paint of Stain

Na de kroonlijst is opgedroogd, is het tijd om aan de muur te installeren. Houd hem tegen de muur en gebruik een afwerking nagelpistool om het nagel op zijn plaats. U kunt ook een hamer te gebruiken, hoewel dit moeilijker zal zijn en vereisen wat hulp.

Stap 6: Installeer de MDF

Stap 7: Afronden

Wanneer de kroonlijst ontmoet, wil je de randen met wat stopverf te dekken. Dan verf of beits overheen om het een afgewerkt uiterlijk.