meet voor een dakspant nauwkeurig

Het installeren van een dak truss is een serieus project dat moet worden uitgevoerd met grote zorg volgens de exacte specificaties. De spanten zijn belangrijke structuurelementen die de belasting van het dak aangebracht. De grootte, regelafstand en overspanning van het dak spanten moeten zorgvuldig worden berekend op het gewicht van de dakbedekking en geaccumuleerde sneeuw vast te houden. Geprefabriceerde spanten zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten en deze zijn geschikt voor een breed scala van gemeenschappelijke projecten. Gespecialiseerde toepassingen zal de aannemer nodig hebben om hun eigen spanten met behulp van 2x4s of 2x6s omlijsten.

Om een ​​effectieve dakbedekking frame ontwerp je nodig hebt om te beginnen met een aantal metingen. Deze omvatten de helling van het dak, de lengte van elke overhand, de grootte en locatie van plafondbalken, de grootte van de gordingen en oplegliggers en het laadgewicht. Spanten kunnen worden vervaardigd door een houthandel op basis van bouwtekeningen of u kunt ze zelf snijden. Als u op maat gemaakte spanten bestelt, controleer ze onmiddellijk bij aankomst op het bouwterrein. Verwittig de leverancier als je het verkeerde nummer of maten ontvangen.

Het ontwerpen van Bundels

Dak spanten worden meestal geïnstalleerd 24 duim op het midden, maar controleer codes van de fabrikant en de plaatselijke specificaties. Het is mogelijk dat deze 16 of 12 inch afstand nodig. Vanaf een uiteinde van het dak, markeert de eerste truss gelijk met de buitenrand van een kopplaat. Gebruik een level, vierkant, en het meten van tape. Hamer een spijker in de plaats om uw meetlint en ruimte haak uit de daaropvolgende spanten om de twee voeten. Meet 5-6 trossen tegelijk. Markeer de landingsplaats van het spant hielen aan één kant en daarna de andere. Om ervoor te zorgen dat de eerste stukken van 4 voet door 8 voet multiplex dakbedekking zitten gelijk met de eerste tros, maar het land in het midden van andere spanten, moet u de afstand tussen de eerste twee of drie spanten verminderen door ¾-inch.

Markering Cap Plates

Voor overhangen, gebruik 2×4 boards om uitkijkposten zo lang te snijden als de gezamenlijke lengte van de bovenhandse en de afstand tussen het einde spanten. Nail deze uitkijkposten op zijn plaats met de ene kant naar de kant van het eerste volledige set van spanten en de andere uiteinden over de topgevel spanten, met de toppen van de uitkijkposten flush naar de toppen van de volledige spanten.

cutting Uitkijkposten

Plumb Rafter staarten om de juiste lengte voor de installatie van dakbedekking en subfascia. Gebruik een niveau om de bodem van de eerste spant staart. Meet de overhang lengte minus de lengte van de subfascia. Markeer de eerste en laatste spant staarten, dan snap een krijtlijn markeren tussen de uiteinden. Mark een loodlijn van de kant van het spant staart en snijd langs deze lijn met een cirkelzaag. U kunt de uiteinden van de subfascia spijker in het spant staarten.

Plumb Rafter Tails