fouten te vermijden bij het kweken van een weigela

Weigela is een zeer vergevingsgezind plant die is over het algemeen makkelijk te verzorgen voor het hele jaar door. Maar zelfs de meest zorgeloze planten hebben een zekere mate van aandacht, vooral wanneer in eerste instantie het planten of verplanten. Hieronder zijn enkele fundamentele tips en dingen te vermijden als u een weigela groeien.

Er zijn 3 dingen om te voorkomen dat bij het kiezen van een locatie waar te planten.

Vermijd Slechte Locaties

Terwijl sommige schaduw uw weigela niet per se schadelijk, zal het meer en met een betere kleur bloeien als het elke dag krijgt volle zon. Evenzo kan Weigela aan te passen aan vrijwel elk type bodem, maar het moet grond die goed drainage. Indien mogelijk, kies een locatie die enigszins is verhoogd.

Vermijd planten Too Deep

Volgroeide weigela planten zullen variëren in grootte, afhankelijk van het type, maar de meeste zullen opgroeien tot 6 of zelfs 8 voet lang en even breed. Bij het planten van uw weigela, geef het genoeg ruimte om uit te breiden. Dit geldt vooral als je het creëren van een wind of privacy barrière. Plant een minimum van 4 voeten uit de buurt van fundering tot de wortels te beschermen.

Vermijd Over Snoeien

Het is belangrijk om niet plant de kluit van de weigela te diep. U wilt uw gat te graven ongeveer 2 of 3 keer zo breed is als de kluit, maar alleen net zo diep. Aldus maakte bovenkant van de kluit ruwweg zelfs met de top van de bodem. Dieper dan dit zal problemen veroorzaken, vooral met gieter.

Early Care

Als je gewend bent om het omgaan met andere planten die elk jaar regelmatig snoeien nodig hebt, is het gemakkelijk om per ongeluk om te snoeien uw weigela. Snoeien tijden zijn in het voorjaar na de bloei, en je moet meer dan een derde van de oudste hout niet verwijderen. Echter, kunt u ervoor kiezen om extra tips, die kan de weigela bloeien vaker snoeien. Je moet ook een punt van altijd weg te snoeien dode hout uit uw weigela.

Veel nieuwkomers op de groeiende weigela maken de fout van het verlaten van het te veel op zijn eigen voor het kweken bij de eerste geplant of getransplanteerd. Hoewel het grotendeels zelfvoorzienend eenmaal vastgesteld, moet het niet worden genegeerd voor ten minste de eerste paar seizoenen. Regelmatig water is erg belangrijk, omdat het de grond vochtig houdt om te blijven. Houd er ook twee of drie inches mulch neer, vooral in het eerste jaar of zo. Dit zal niet alleen helpen om de grond vochtig, maar zal helpen de groei van onkruid rond uw weigela voorkomen. Het is een goed idee om verder te gaan mulchen elk jaar, maar dit is alleen van cruciaal belang in de eerste paar seizoenen.

Als je nieuw bent bij tuinieren, kan een aantal van deze tips een beetje ontmoedigend lijken, maar zoals eerder vermeld, Weigela is een zeer vergevingsgezind plant. U kunt fouten in de meeste van deze gebieden te maken (behalve misschien slechte aanplant locatie) en uw weigela waarschijnlijk om te herstellen als je zelf op te lossen in een tijdige wijze.