fouten te vermijden bij het kweken van rododendrons

Er zijn message boards over het hele internet met mensen wanhopig vragen: “Wat doe ik verkeerd ??” als ze praten over de groei van hun rododendrons. Veel van de fouten die zijn gedaan niet op de hoogte, dat wil zeggen, weet tuinders niet weten dat ze het maken van een fout in de eerste plaats. Er zijn veel voorkomende fouten, en dan zijn er een aantal die niet zo vaak voor. Hoe dan ook, hier zijn enkele fouten die je kunt voorkomen wanneer u groeit bent je eigen rododendrons.

Rhododendrons liefde vochtige bodem, maar ze kunnen niet omgaan met modder. Dit maakt de wortels rotten en zal uiteindelijk doden uw installatie. (Ja, doden, niet alleen stunt het.) Het is een simpel ding, maar het is vaak over het hoofd gezien, vooral in tuinen die meer dan één afzonderlijke besproeiing regime vereisen.

overwatering

Om te voorkomen dat overwatering, loop naar uw rododendron en steek je vinger in de grond. Als de bodem vochtig is, laat het met rust. Geef het een dag of zo voordat je het weer water te geven.

slechte Bevruchting

Een ander ding rododendrons vind is zure grond. Het gebruik van de verkeerde meststof kan de zuurgraad van de bodem laten zakken, geen gebruik maken van kalk of andere alkalische meststoffen. Je moet de bodem pH-niveau te houden tot ongeveer 5,5, waardoor de zuurgraad cultiveren.

Careless Wieden

Ook, als je kunt, gebruik maken van zachte, organische meststoffen. Rhododendrons gevoelig voor chemische brandwonden, en dus iets vis of zeewier meststof is ideaal, zelfs indien de vis of zeewier onder toevoegsel een andere organische verbinding.

Bad Drainage

Het wortelstelsel van een rhododendron groeit ondiep en breed, en als onkruid meedoen met een rododendron, kunnen de twee wortels soms in de war raken en zelfs te combineren. Dit is de reden waarom wieden met zorg zo belangrijk is-als je rippen een onkruid, kun je een aantal van de wortels van uw rhododendron met zich meebrengen. Dit kan de groei van uw rhododendron stunt als je niet oppast.

poor Sanitation

Er werd daarvoor rododendrons, zoals vochtige grond genoemd. Vochtig, echter niet drijfnat, modderig, of waterig. Als de plant niet goed wordt afgevoerd, of in een gebied waar water kan ontsnappen geplant, zal uw rhododendron zeker eindigen met wortelrot. Dit zal ook uw installatie doden. Keep it uitgelekt!

Slechte circulatie

Wanneer u opruimen na uw installatie, niet alleen doe je het geven van ruimte om te groeien, maar je bent waardoor het veilig is om te groeien. Het verlaten van dode plantenresten op uw rhododendron daadwerkelijk kan trekken schimmelinfecties, evenals parasitaire infectie. De beste manier om deze fout te voorkomen is om deadhead en trim dode of stervende takken als je ze ziet. Goede sanitatie zal uw rhododendron de schone omgeving die het nodig heeft voor bloeiende geven.

Als de bladeren van uw rhododendron niet kan bereiken het indirect zonlicht nodig is, kunnen ze niet fotosynthese (maakt voedsel uit zonlicht). Dit creëert een probleem, en het is een reden waarom het snoeien en trimmen van de plant is zo belangrijk.

Een ander voorbeeld is de luchtcirculatie. Water niet de gelegenheid te drogen op het oppervlak van de bladeren als er te veel loof in de weg van lucht die door de plantensoort. In plaats van laat de bladeren en bloemen zich tot moes, houden de rododendron in orde gemaakt, zodat de lucht door kan bewegen en de snelheid van het water verdamping.

Hoewel deze fouten komen vaak voor, niet iedereen weet niet om ze te maken. Met een beetje studeren en het toepassen van wat je geleerd hebt, kunt u ook de zorg voor uw rhododendron, fout-vrij.