het kennen van de 4 types van de bodem

Als u van plan bent om een ​​tuin te beginnen, is het belangrijk om de grondsoort je gaat werken met kennen. Verschillende soorten grond zal verschillende behandelingen en wijzigingen moeten ze meer geschikt voor de teelt te maken. U kunt bodemmonsters naar een bodem laboratorium voor het testen, maar je moet in staat zijn om het type te vertellen met behulp van enkele eenvoudige zelftests.

De vier belangrijkste rassen van de bodem zijn leemgrond, Zandgrond, Kleigrond en Lemige bodem. Leemgrond wordt beschouwd als de beste en meest optimaal voor tuinieren, maar de meeste gebieden bevatten andere soorten die moeilijk te bewerken zijn, maar kan worden gewijzigd voor betere resultaten. Hier zijn een aantal manieren om te bepalen wat voor soort grond je hebt.

Stap 1 – The Rope Test

Deze test is het makkelijkst te preforms als het vereist geen speciaal gereedschap. Begin met het knijpen in een vochtige, 1 inch kluit in jou de hand. Wrijf de bal tussen je vingers om een ​​magere, touw te vormen. Zandgrond zal niet meewerken om ofwel vormen de bal of het touw. Het uit elkaar zal vallen, en kunt u het gevoel dat het stenig kwaliteit zal zijn. Leemgrond zal glad en slechts gedeeltelijk stenig zijn. Het zal een bal die gemakkelijk verkruimelt vormen. Kleigrond zal voel me erg glad en de bal zal niet snel afbrokkelen. Toen rolde tussen je vingers, zal Kleigrond lange touwen te vormen. Slibrijke bodem is zeer dicht in de eigenschappen bij kleigrond en kan het moeilijk zijn om ze uit elkaar. Echter, lemige bodem het meest vaak gevonden in de buurt van rivieren.

Stap 2 – The Jar Test

Gebruik een duidelijke pot, en vul het 2/3 van de weg vol met water. neem dan een bodemmonster toevoegen aan de pot tot er slechts ongeveer een inch ruimte aan de bovenkant van de pot. Doe de deksel op de pot en schud het hard, zorg ervoor dat de bodem is zo veel afgebroken mogelijk. Zet de pot naar beneden en laat de bodem regelen voor een minuut. Na een minuut, markeren de pot waar de toplaag is neergedaald. Dit zal de zandlaag zijn. Het is de eerste om zich te vestigen, want het is de zwaarste. Zet de pot opzij voor een uur. Op dat moment, markeer de pot waarin de volgende laag is neergeslagen. Dit zal het slib laag. Wacht een volle dag voordat hij weer het controleren van de pot. Zorg ervoor dat de pot zit op een veilige plek, zodat het niet verstoord wordt gedurende deze periode. Na een dag, merk de toplaag. Dit is de kleilaag.

U kunt uw bodemtype bepalen op basis van het percentage van elke laag. Leemgrond zal 25 tot 50 procent zand, 30 tot 50 procent slib en 10 tot 30 procent klei. Zandgrond wordt 80 tot 100 procent zand en de rest slib of klei hebben. Klei of slib bodem moet 0-45 procent zand, 0 tot 45 procent slib en 50 tot 100 procent klei.