het kennen van de verschillende bougainvillea variëteiten

De meeste mensen hebben bougainvillea alleen gezien als een wijnstok, verspreid over een hekwerk in een prachtige uitbarsting van kleur. Ze hebben ook groeien als een struik en dwerg rassen die geschikt zijn voor containers. Meer informatie over de rassen van bougainvillea hieronder.

Vine Bougainvillea

Vine Bougainvillea

Bougainvillea buttiana is de meest bekende variëteit van deze plant. Deze kunnen groeien als wijnstokken, struiken of draperen naar beneden van een hangende container. De kleine witte trompetten in de felgekleurde schutblad bladeren zijn de echte bloemen. Kies uit rassen met rood, geel, mauve, perzik of rijk roze schutbladeren. In een grote tuin, deze bougainvillea maken een prachtige bodembedekker.

struik Bougainvillea

struik Bougainvillea

dwerg Bougainvillea

Veel soorten bougainvillea kan, met rigoureuze snoeien, worden gekweekt als struiken of heggen. De Zeppa verscheidenheid maakt een stevige hedge toen gesnoeid met heggenschaar twee keer per jaar. Houd ze uit de buurt van wegen als hun doornen zijn taai en scherp.

Waar te Bougainvillea Grow

dwerg Bougainvillea

Rassen zoals Solar Flare en Little Guy groeien tot slechts ongeveer 16 duim hoog, en zal bloeien voor 9 maanden van het jaar. Ze zijn ideaal voor de teelt in groot bad containers.

Waar te Bougainvillea Grow

Een tropische plant, bougainvillea doen het best in vorstvrije zones, beplant met andere tropicals zoals hibiscus. Gebruik hibiscus meststof op uw bougainvillea te bevorderen bloei.