laminaat kasten vs houten kasten

Laminaat kasten zijn meestal gemaakt van spaanplaat waarover een dun laagje fineer laminaat wordt vastgesteld over het aan het uiterlijk van echt hout of ander oppervlak materiaal aan te bieden. Er zijn vele ontwerpen en keuzes beschikbaar, evenals massief houten kasten en hebben elk hun voor- en nadelen.

De meest voor de hand liggende pro, ten gunste van laminaat kasten is de prijs. In vergelijking met massief hout ze zijn veel goedkoper en kan nog steeds bereiken en dure uitstraling. Laminaat is slijtvast en duurzaam en zal dus nog vele jaren mee als het wordt bewaard in optimale conditie. Dit betekent dat het schoonmaken en geregeld onderhoud.

Laminaat Kasten Pros

In een vochtige omgeving zal het laminaat uiteindelijk beginnen te barsten, schil of verkleuren. Het is niet ongewoon voor laminaat te verzwakken na verloop van tijd en uiteindelijk kijken armoedig.

Laminaat Kasten Cons

Massief hout is een voorkeur materiaal voor vele redenen. Het is heel gemakkelijk te onderhouden, vereist slechts een kleine zorg, ooit een grondige behandeling is toegepast, het ziet er mooi. Houten kasten zal een leven lang mee, zolang ze toch niet worden mishandeld in.

Houten kasten Pros

Nou, in vergelijking met laminaat, massief houten kasten zijn aanzienlijk duurder, maar als een investering op lange termijn is het de moeite waard na te denken over. Hoe lang u van plan bent om uw keuken of uw huis voor zal u helpen beslissen of u een gok op de duurdere aanpak, maar hoe meer kwaliteit aanpak te houden.

Houten kasten Cons