herstellen een gespleten stam van een Bradford perenboom

De Bradford perenboom is een uitstekende schaduwplant bekend om zijn bijna perfecte vorm. Deze perfectie is te wijten aan het feit dat de meeste van de grote takken springen van het ene punt op de stam van de boom.

Het is niet ongebruikelijk dat de stammen van bomen te splitsen als het gewicht van de takken teveel wordt de boom te dragen. De takken zijn bijzonder kwetsbaar voor harde wind.

volwassen bomen

Als de stam splitst dat een bepaald onderdeel is ingestort, zal de boom zolang het nog meeste groene kroon overleven. Het beste wat je kunt doen in deze situatie is het verwijderen van de ingestorte tak. U kunt voorkomen dat het water van het verzamelen in de beschadigde delen van de boom door het maken van verticale sneden als dat mogelijk is. snoeien dan de boom enkele gewicht lenigen en een evenwicht tussen de overgebleven takken. Bij het snoeien, alleen oude en dode takken te verwijderen.

Waar is de Split

Een volwassen boom kan het verlies van een ledemaat en slimme snoeien overleven kan helpen de boom te herstellen veel van zijn vorm. De natuurlijke groei van de andere vestigingen zal helpen de boom in evenwicht te brengen en hopelijk voorkomen dat verdere schade.