levenscyclus van de vlooien en beschermen van uw huis

De levenscyclus van een vlo is wat maakt het zo moeilijk om vlooien controle in uw huis als het eenmaal wordt geteisterd. Een vlo cyclus wordt geleverd in vier fasen die variëren van de duur. De levenscyclus van een vlo kan van 3 weken tot meer dan een jaar. Vlooien gedijen op warmbloedige gastheren, met behulp van hun bloed te voeden en te reproduceren.

Volwassen vrouwelijke vlooien gebruiken speeksel de huid van de gastheer af te breken, om bloed te verkrijgen voor een maaltijd. Hun speeksel is een irriterend en is verantwoordelijk voor de jeuk ervaren door de gastheer wanneer gebeten. De volwassen vlo verteert bloed om eieren te produceren en kan geen eieren leggen zonder.

volwassen stadium

Eén vrouwtjesvlo kan leggen 20-40 eieren per dag, of 500 tot 600 in een levensduur van 3-4 weken. Volwassen vlooien kunnen worden gedood door het baden van uw huisdier in babyshampoo, maar nieuwe volwassenen zal binnenkort uitkomen om ze te vervangen.

eistadium

Eitjes worden afgezet op een host, maar ze zijn niet kleverig, zodat ze vallen al snel weg in de omgeving van de gastheer. De eieren ontwikkelen, waar ze het land, op beddengoed, meubels, tapijten, vloeren of waar dan ook uw huisdier gaat.

larve Stage

Flea eitjes in ongeveer 2 weken, afhankelijk van de omgeving. De meest gunstige voorwaarden zijn 70 graden F en 70 tot 80 procent luchtvochtigheid.

Pupa Stage

Intense stofzuigen is een manier om te helpen zich te ontdoen van vlooien eieren van uw huis. Het gebruik van boraat poeder is een milieuvriendelijke manier om vlooieneitjes in tapijten en stoffering doden. Strooi boraat poeder op tapijt en gebruik een bezem te vegen naar beneden in de vezels waar de eieren zijn. Vacuum na 24 uur. Strooi boraat poeder in onbelicht kieren en naden van bekleding en vacuüm na 24 uur.

Na een week of twee, het ei luiken in een wormachtige larve. Vlooienlarven kan bewegen en het zoeken naar donkere plaatsen zoals scheuren in vloeren en diepe ruimten in tapijt vezels. Ze voeden zich met huidcellen, volwassen vlooien uitwerpselen en ander organisch afval.

Larven ontwikkelen zich gedurende een periode van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omstandigheden. Boraat poeder werkt ook om vlooien in het larvale stadium te doden.

Flea larven spinnen zich in een cocon net als een vlinder in de finale popstadium. Vuil, haren, tapijt vezels en ander vuil vasthouden aan de cocon, het bieden van bescherming en camouflage.

Na 1-2 weken kan de poppen uitkomen uit de cocon als volwassenen. Echter, de vlooien slapende blijven in de cocon voor een jaar of meer, wachtend op de beste tijd om te broeden. De poppen reageren op warmte, trillingen, druk of kooldioxide om de aanwezigheid van een potentiële gastheer detecteren. Als geen van deze aanwezig zijn, zal de vlooien in de cocon totdat omstandigheden best uitkomen.

Poppen zijn bestand tegen chemicaliën en andere middelen om ze te doden. De beste manier om zich te ontdoen van vlooien poppen wordt stofzuigen. De warmte en trillingen van de stofzuiger gewoonlijk leiden tot het uitkomen, en ze kunnen worden afgevoerd uit uw stofzuiger naar buiten.

Vlooien moet in alle levensfasen worden behandeld om ze te elimineren van uw huis en het voorkomen van herbesmetting.