het maken van baksteen mortel

Baksteen mortel of metselspecie, is een uitstekend product dat speciaal is gemaakt om stenen bij elkaar te houden. Hoewel deze stof ziet eruit als een eenvoudig mengsel, veel van de wetenschap is betrokken bij het maken ervan. In feite zijn er vele verschillende soorten baksteen mortel, elk met verschillende eigenschappen.

Zoals eerder vermeld, zijn er veel verschillende mengsels baksteen mortel, maar deze basiscomponenten overdragen meeste typen: Portland cement, kalk en zand.

Kies de juiste ingrediënten

Portland cement is het belangrijkste ingrediënt in baksteen vijzel en degene die een lange houdbaarheid geeft. Natuurlijke kalk kan worden gebruikt voor metselspecie, maar gehydrateerde kalk is eigenlijk de betere optie omdat het vaak de meer betrouwbare van beide. Soms kunnen slechte kwaliteit natuurlijke kalk leiden tot structurele problemen met de mortel, en het is gewoon meer waarschijnlijk gebeuren dan met gebluste kalk.

Waarom is het belangrijk om de juiste hoeveelheden Meng

Ook moet het zand dat u kiest schoon en gewassen zijn. Hoewel er vele soorten zand handel verkrijgbaar voor de bouw, is het belangrijk om een ​​die de juiste textuur en kleur heeft kiezen. Het is uiterst belangrijk om de juiste soort zand vindt, want het geeft de mortel de kleur en de sterkte.

Wat is dat het wordt gebruikt?

Het mengen van de ingrediënten in de juiste hoeveelheden zal uiteindelijk van invloed op de kwaliteit van de mortel, dus het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld, als de kalk Portland cement verhouding niet in de juiste verhouding, de mortel zeer zwak. Hoe meer kalk je toe te voegen aan de mortel, hoe zwakker het wordt. Echter, lime is ook belangrijk voor de mortel, want het heeft een genezende woning aan de mortel. Gebluste kalk kan kristallen toe te voegen aan de scheuren in het cement die uiteindelijk krijgen in de mortel op de vergrijzing.

Mengen van een algemeen gebruik Mortel

De verhouding waarin de ingrediënten te mengen afhankelijk van het gebruik dat de mortel is bedoeld. Bijvoorbeeld, kalk heeft eigenlijk een self-healing kenmerk. Gebluste kalk kan uitgroeien tot kleine scheurtjes in mortier en ze wezen te repareren. Het veroorzaakt ook mortel om een ​​beetje meer flexibel zijn, indien minder duurzaam, dus voor een structuur die meer misbruik of het verschuiven van de tijd kunnen lijden, zou je een hogere concentratie van kalk te gebruiken in het mengsel. Als u vriesweer op de locatie waar u de mortel, moet de mortel in staat zijn om de cycli van invriezen en ontdooien te weerstaan. De ingrediënten derhalve worden gemengd in verschillende verhoudingen.

Voor eenvoudige bakstenen mortel, de hoeveelheid kalk toegevoegd is eigenlijk heel weinig, slechts ongeveer 10 procent van uw totale volume, Portland cement en zand maken bijna alle het mengsel. De combinatie moet zeer rijk zijn en geen zeer stijve consistentie hebben zodat het kan worden toegepast op stenen met relatief gemak. De perfecte mix voor het metselen mortel bestaat uit twee delen gewassen zand en een deel Portland cement. Combineer ze in een pan, en met behulp van een medium troffel, het creëren van een homogeen mengsel. Nu, beetje bij beetje, voeg water toe en houd het mengen van alle drie. Gebruik ook de troffel op de bodem van de pan schraap af en toe om zeker alles goed gecombineerd. De verbinding moet zacht genoeg zijn om te kunnen direct uit schrapen van de bodem van de pan zodat het kan worden verspreid op de stenen gepast.