lindeboom verzorgingstips

De lindeboom is zeer populair voor de uitstekende schaduw die het biedt. De boom heeft ook een aantal toepassingen. De bloemen worden gebruikt om een ​​olie op grote schaal gebruikt in cosmetica. Linde schors en hout wordt gebruikt om manden, matten, touwwerk, tekentafels en piano’s te maken. De boom heeft ook medicinale waarde. Het wordt gebruikt om pijnlijke bedreigingen, griep, hoesten, indigestie en huiduitslag te genezen. De boom groeit het best in de volle zon gebieden, maar kan wat schaduw verwerken. Goed gedraineerde grond zijn het beste voor het uitdragen, hoewel de linden tolereert verschillende bodems. Het is een van de weinige bomen die vrij goed groeit in kleigronden. Het beste is om te planten in het voorjaar. Hierdoor zal de zaailing ruim de tijd om goed vast te stellen voor de winter aanval. Hieronder is een zorg gids.

Zorg voor een regelmatig water schema voor de eerste 2 jaar. Dit zal de wortels te stimuleren zich gevestigede. Geef de zaailing water twee keer per week. Zodra de wortels zich te vestigen, kun je water geven eenmaal per week. De jonge boom moet over een duim water per week. Maar je moet niet water als regen is betrouwbaar. Wees niet te natte grond voorwaarden te scheppen als het wortelrot kan stimuleren. Perioden van droogte of warm weer, zoals in de zomer, zal extra water geven noodzakelijk.

watering

Het is een goed idee om mulch van toepassing in de zomer en winter. Zodra de grond ontdooit in het voorjaar, kunt u de hoorn van de mulch. Plaats ongeveer 4 duim van mulch rond de boom. Niet pakken dicht bij de stam als het knaagdieren zal uitnodigen. Schimmelinfecties gemakkelijk ontwikkelen ook als mulch tegen de boom is verpakt. Organisch materiaal zoals stro of gehakte bladeren maakt een goede mulch. Deze verder toe te voegen aan de bodem nutriënten eenmaal afbraak sets in.

mulching

U hoeft niet te bevruchten, terwijl de boom is in de eerste 2 jaar. Het beste is om organische mest te gebruiken. Voeg wat in de bodem als je plant. Dit zal bijdragen aan de bodem voedingsstoffen afbraak plaatsvindt. Organische mest stimuleert ook de gezonde ontwikkeling van de wortels. Zodra de wortels goed zijn gevestigd kunt u een langzaam werkende meststoffen in korrelvorm een ​​keer per jaar te geven. Fall is een ideale tijd om te bevruchten. Het zal helpen de boom voor de barre winterweer brace. Strooi kunstmest op de grond onder elke boom tot aan het infuus lijn.

Bemesting

In zijn jongere stadia van de boom niet veel snoeien. Toch zal gevestigde lindebomen profiteren van een reguliere trim. De beste tijd om te snoeien in de winter. Snijd ongewenste takken helemaal terug naar de kofferbak. Wees voorzichtig niet in de kofferbak te snijden. Een gewonde boom gevoeliger voor infecties en ziekten. Verwijder eventuele zieke, gebroken en onhandig groeiende takken. Zorg ervoor dat de bladeren te verminderen en in gebieden waar de dichte begroeiing is evident. U hoeft niet op grote schaal weer snoeien voor nog eens 5 jaar.

snoeien