maak je eigen porseleinen tegels

Als u liever de kracht en duurzaamheid van porselein tegel dan keramiek, maar je wilt niet de hogere prijs te betalen, overweeg dan het produceren van je eigen porseleinen tegel thuis. Porselein tegel te maken, krijgt u toegang tot een oven nodig, omdat het warmer dan een conventionele keuken oven krijgt. Een pottenbakkerij of community college kan worden benaderd voor informatie over het gebruik van hun oven oven.

over Porcelain

Porselein is duurder dan keramische tegels omdat de materialen voor porseleinen tegel onder omstandigheden die verschillen van die van keramische tegels te sterker te maken geperst maken. Porseleinen tegel maakt gebruik van een combinatie van kwarts of silica rock, klei en veldspaat of vuursteen, de belangrijkste component is kaoliniet, een kleimineraal. Een verschil tussen keramiek en porselein tegels is hun water-absorptievermogen. Porselein heeft een lage absorptie van minder de ½ procent.

Stap 1: Bereid porseleinen tegel Mix

Bereid de porselein klei mix volgens de verpakking instructies. De mix kan worden verkregen online of via een steenhouwer of tegel en vloerbedekking op te slaan. De mixen komen in een verscheidenheid van kleuren en stijlen, zodat u hebben een brede selectie om uit te kiezen; Stap 2:. Maak porseleinen tegel Mallen

Maak matrijzen voor het aantal tegels nodig opdracht te voltooien. De tegel mallen nodig heeft om te worden ingevoerd in de oven voor de eerste afvuren te worden geregeld; Stap 3:. Plaats Tegels in Lage Fired Kiln

Zodra de porseleinen tegel mallen zijn geregeld, plaats de mallen in de oven. De eerste afvuren van de oven verwarmt de mallen en obligaties van de stukken samen. De oven moet worden ingesteld op een laag vuur temperatuur. Zoek hulp bij het vaststellen van de oventemperatuur als je nog nooit gewerkt met een in het verleden; Stap 4:. Breng Glaze

Na de eerste afvuren, verwijder de tegels uit de oven en laat ze afkoelen. Wanneer de tegels koel aan, breng dan een glazuur op de tegels. Dit zal helpen om verder te binden de porseleinen mallen en hen te helpen tegels. Het glazuur zal tijdens de finale afvuren om de tegel mallen worden gefuseerd; Stap 5:. Place Tegels in Kiln voor Final Vuren

De tegels terug in de oven voor een volledige verbranding. Dit proces zal verzegelen de porseleinen tegel ingrediënten met het glazuur en de uiteindelijke gebonden tegels. Dit proces versterkt de tegels en maakt ze ondoordringbaar voor water en vocht,. Wanneer de uiteindelijke bakken is voltooid, verwijdert u de tegels uit de oven en laat ze afkoelen voordat u ze hanteren. Wanneer de porseleinen tegels koel geworden om aan te raken kunt u verf of schellak afwerking van toepassing op de tegels. Gebruik je fantasie om te maken wat kijk je wilt met de porseleinen tegels;. Probeer verschillende porseleinen tegel mixen en te experimenteren met verschillende kleuren om uw eigen porseleinen tegels te creëren. U kunt creatief worden en decoratieve patronen en vormen toe te voegen binnen de tegel mallen vóór de eerste afvuren. Als u werkt in een pottenbakkerij, vraag de eigenaar voor tips en suggesties die ze kunnen hebben om een ​​unieke porseleinen tegel te creëren.