citroenboom vermeerdering methoden

Het kweken van een citroenboom is lonend zijn voor tuinders van alle niveaus. Aromatisch bladeren maken de citroenboom een ​​uitstekende keuze voor container tuinieren, zelfs binnenshuis. Buiten, het Lemon Tree is een zeer productief producent van fruit, terwijl het aantrekken van nuttige insecten zoals bijen naar de tuin. Voortplanting van citroenbomen is mogelijk door middel van zaad, stekken, gelaagdheid, ontluikende of enten. Budding en enten vereisen compatibele onderstam en telg hout. Groeien uit zaad, stekken, of door gelaagdheid is veel gemakkelijker voor de gemiddelde tuinman om succesvol te beheren.

Lemon zaden met succes kan worden gekweekt, zelfs van de winkel koopt fruit. Er is een nadeel van zaad geoogst uit commercieel fruit. De ouder plant kan een hybride, met een grotere kans dat het zaad een steriele boom zal produceren. Toch zal de plant aromatische en aantrekkelijk zijn, waardoor het een inzat. Waar mogelijk, oogst fruit en zaden van een bekende boom te zorgen voor de beste resultaten.

Lemon zaad verslechtert snel. Verwijder de zaden uit de vrucht. Spoel ze goed met gewoon water. Sta niet toe dat het zaad te drogen. Bespoedigen kieming door schuren de zaadhuid met fijn schuurpapier of knikken met een mes of pin. Leg het zaad in een kleine container groeimedium of zaad starter mix. Er zijn in de handel gemengde citrusvruchten groeien gronden beschikbaar, maar elk goed doorlatende potgrond zal doen. Sommige tuinders plaats de zaden op vochtige papieren handdoeken verzegeld in een zip-lock zakje. Dit maakt een intensivering van het zaadje zwelt en ontkiemt, maar is niet een noodzakelijke stap. Geplaatst op een warme plek, of bepaalde bodem warmte, zal het zaad ontkiemen in ongeveer een week.

Stekken zijn een andere betrouwbare manier van voortplanten citroenbomen. Neem houtstekken van 6 tot 8 inch van nieuwe groene groei. Verwijder alles behalve de bovenste twee bladeren. Solliciteer wroeten hormoon aan de basis van het snijden, te tikken overtollige. Plant de stek in een steriel groeimedium of potgrond. Gebruik een potlood, eetstokje of een ander apparaat naar het gat waarin het snijden wordt geplaatst porren. Op die manier zal het hormoon niet worden verdreven in de aanplant proces. Waterput aan de bodem te verstevigen. Plaats de ingemaakte snijden in een afgesloten plastic zak om de luchtvochtigheid hoog te houden. Snelste groei wordt gerealiseerd in stabiele temperaturen tussen 70 en 80 graden Fahrenheit of met de toepassing van warmte bodem.

Vermeerdering door gelaagdheid heeft het voordeel dat grotere, sterke planten in minder tijd dan mogelijk is met zaden of stekken. Selecteer een tak van nieuwe groei met een diameter van ongeveer ½ inch. Verwijderen van een ring van de bast van de tak ½ inch in de breedte. Toepassen bewortelingshormoon op de wond. Wrap bevochtigd veenmos rond het behandelde gebied. Bedek het mos met plastic wrap. Tape veilig deze bundel over het vocht vast te houden. Wortels groeien van de wond site, terwijl de moederplant is nog steeds het verstrekken van voedsel voor de branche. Snijd de nieuwe fabriek van haar moedermaatschappij bij de wortels voldoende zijn ontwikkeld om het te ondersteunen.