fouten te vermijden bij het kweken van een blauweregen

Wisteria is een van de meest spectaculaire wijnstokken in een huis tuin. Maar groeit kan het vaak zeer moeilijk. Als u denkt over het kweken van blauwe regen in uw tuin, overweeg dan de volgende obstakels.

Hoewel de blauwe regen is opmerkelijk aanpasbaar, doet het het beste in een vruchtbare, vochtige grond milieu. Wanneer geplant in een droge bodem of grond die niet voldoende vochtig wordt gehouden, kan de wijnstok gaan in shock en sterven. Gebrek aan water is een van de meest voorkomende fouten tuinders te maken met blauwe regen.

droge grond

Een andere veel voorkomende fout is om aan de blauweregen overvoeren. Zodra de wijnstok is gevestigd, heeft blauwe regen niet veel nodig in de manier van kunstmest. In plaats daarvan geven de wijnstok een schep compost in het vroege voorjaar. Dit geeft het voldoende voedingsstoffen voor het seizoen.

Too Much Kunstmest

Wisteria is een klimplant die stevige ondersteuning vereist. Huistuinlieden onderschatten vaak het gewicht van een volwassen blauwe regen en gebruik steunen die de plant kan houden. Na verloop van tijd, zal het ontbreken van de juiste ondersteuning ertoe leiden dat de blauwe regen in te storten en te groeien meer dan om het even wat op zijn pad. Vergeet niet dat deze wijnstokken kunnen 25 voet te bereiken in de hoogte.

onvoldoende steun

Wanneer blauweregen wordt verwaarloosd en niet voldoende gesnoeid, het resultaat is vaak een enorme, bosrijke wirwar van wijnstokken. Tuinieren experts raden snoeien uit een goede 90 procent van de nieuwe groei elk jaar als een vuistregel. Dit is niet zo schandalig als het klinkt als je bedenkt dat één runner-up kan groeien tot 12 voet in een jaar.

Underpruning

Thuis tuinders zien vaak een stevige blauweregen dat meer dan heeft genomen en denkt dat er niet zoiets als overpruning. Maar als je te veel van de bloeiende korte zijtakken, die afkomstig zijn van de belangrijkste stam of de stam te verwijderen, zal het een tekort aan bloemen of een dun uitziende blauweregen het volgende voorjaar veroorzaken. Het belangrijkste idee is te verwijderen of te trimmen de lange, wilde lopers en laat de korte zijtakken te bloeien op wil.

Overpruning

Dit gebeurt vaak wanneer een blauweregen ernstig is verwaarloosd jaren laten groeien met overgave tot het volledig dekt de zijkant van een huis, muur, veranda of een andere structuur. De lopers krijgen in dakranden, bijdraaien funderingen, crack beton en in het algemeen leiden tot veel schade. Vermijd de verleiding om de blauwe regen volledig te verwijderen. Dat is niet alleen onnodig, maar het zal beroven de eigen tuin van een prachtige plant exemplaar.

onnodige Removal

Hulpmiddelen En Timing

De oplossing is om een ​​grondig snoeien werk te doen, snijden goed hieronder waar u wilt dat de blauwe regen om opnieuw te groeien. De nieuwe groei zal de volgende lente plaatsvinden. Bij het herstel van een begroeide wisteria, bedenk dan dat de plant alleen bloei zal zijn voor een paar jaar, maar zal uiteindelijk weer bloeien. Enkele belangrijke stengels zullen geheel of gedeeltelijk sterven. Knip alle dode delen naarmate de tijd vordert.

Twee andere fouten gemeenschappelijke bij het kweken blauweregen zijn gebruik van het verkeerde gereedschap en onderschatten hoe lang blauweregen duurt te bloeien. Voor het snoeien wijnstokken en water spuit, gebruik langnek snoeiers (niet hoogsnoeiers). Voor stammen en houterige takken, gebruik takkenschaar, met de hand snoeiers en een snoeizaag. Zorg ervoor dat al uw gereedschap zijn schoon en scherp.

In termen van timing, verwacht te wachten 5-6 jaar voor de Chinese blauweregen te bloeien, en 10 tot 15 jaar voor andere soorten en cultivars.