gelaagd vs gehard glas ramen

Er zijn twee soorten glas dat je moet nadenken over het installeren in uw huis om extra bescherming te bieden: gelaagd glas en gehard glas. Beide worden behandeld of gecoat om zeker te zijn dat ze geen letsel kunnen veroorzaken wanneer ze breken. Maar, zoals met vrijwel alle materialen die in het huis van verbetering kan worden beschouwd, zijn er een aantal voor-en nadelen te denken.

Gelaagd glas worden vervaardigd door een dunne laag vinyl materiaal tussen twee lagen glas een dikkere, sterkere venster te maken. Ruiten van gelaagd glas worden beschouwd als zeer veilig als ze niet gemakkelijk breken, noch hebben ze opsplitsen in grote stukken die mogelijk fataal kan zijn. Het is om deze reden dat gelaagd glas is standaard voor het voertuig voorruiten.

gelamineerde Windows

Dergelijke vensters kunnen worden ontworpen om te beschermen tegen kleine explosies of kogels, en ze zijn zeer doeltreffend in het voorkomen van diefstal omdat zij veel inspanning (en geluid) te breken nodig zijn.

Gehard glas Windows

Voor woningen in zeer lawaaierige omgevingen, kan gelaagde ruiten ook een hoog niveau van geluidsisolatie en zorgen voor een rustig interieur.

Het grootste deel van de nadelen aan gelaagd glas eigenlijk vandaan onjuiste installatie, dus het vinden van een goede installateur kan natuurlijk gaan een lange weg om ervoor te zorgen ruiten van gelaagd glas gunstig blijven. Aangezien de ruisonderdrukking deze vensters zijn in feite gebaseerd op de luchtruimte tussen de twee glasplaten, in plaats van de vinyllaag, als de juiste luchtruimte niet gehouden wanneer ze zijn geïnstalleerd, ruis een veel gemakkelijkere tijd doordringt.

Gehard glas zijn makkelijker te breken in vergelijking met laminaat ramen omdat ze geen coating bevatten die zij onbreekbaar maken. In plaats daarvan wordt het glas getemperd door ofwel met chemicaliën of een speciaal proces waarbij het wordt verwarmd en vervolgens snel verscheidene malen afgekoeld zodat wanneer het breekt het kleine vormt, ronde keien plaats van gevaarlijke scherven. Als zodanig is het vaak “veiligheidsglas.” Bovendien, als gehard glas wordt verbrijzeld, de steentjes vormt maakt het veel gemakkelijker om schoon te maken dan de meeste iets anders. Deze stukken kunnen gemakkelijk en veilig worden geveegd of opgezogen voor een snelle turn-around bij het vervangen van het glas.

Dit type venster neigt ook goedkoper dan gelaagd ramen zijn, maar moet vaker worden vervangen, met name indien geïnstalleerd in een gebied gevoelig voor gewelddadige weersomstandigheden of vandalisme. Ze zijn nog steeds veel sterker dan onthard glas, maar nog steeds niet zo hard als de gelamineerde variëteit.

Een ander ding om te overwegen met gehard glas dat werkt tegen haar is dat zodra het glas is versterkt, kan het niet gemakkelijk te snijden of het zou versplinteren. Dus, maatwerk is zeer beperkt met deze vensters.

Wanneer we kijken naar de ruiten te vervangen in uw huis met iets sterker, beide opties zijn goed te overwegen. Denk na over de kenmerken van elk type zorgvuldig te kiezen die het best past bij uw behoeften.