het maken van siroop: het extraheren van sap van een Box Elder

Extraheren van sap uit een doos oudere kan bieden wat je nodig hebt om je eigen siroop maken, en het maakt een lekker drankje op zijn eigen. Het volgende is een gids van wat je nodig hebt om sap te extraheren uit de doos ouderling.

In vak oudsten, sap loopt aan het einde van de winter rustperiode. Idealiter zal de temperatuur boven het vriespunt deel van de dag en onder het vriespunt overnacht. Dit is typisch optreedt in begin maart tot half april.

Stap 1 – Kies de juiste tijd van het jaar

Bij het selecteren van die boom aan te boren, te zien als u tekenen van oude kraan gaten kunnen vinden. Als je er een te vinden met een aantal kraan gaten, is het een goed teken dat de boom een ​​redelijke hoeveelheid sap zal opleveren.

Stap 2 – Selecteer uw voorouders (s)

Traditioneel worden de bomen werden aangeboord met behulp van een dwarse in de bast met een uitloop van been gestoken op de bodem te snijden. De tuit gerichte de sapstroom in een houder aan de vaste structuur.

Stap 3 – Het onttrekken van de boom

Nu kunt u uw boom nauwkeuriger tik met behulp van een tuit. Door een tuit in de boom, ook overbodig maken van een dwarse snede. Deze tuiten, genaamd ‘spiles,’ kunnen worden gekocht al gemonteerd of u kunt uw eigen te maken van koperen buizen. Als u uw eigen spile maken, snijd het tot een lengte van 3 en 4 inch.

Stap 4 – Modern Methods

Met de brace and bit boor een gat geneigd iets naar boven tot een diepte van ongeveer 2 inch. Vanwege de aard van het hout, moet de beitel zeer scherp om een ​​schone ingang van de spil geven.

Stap 5 – Boor het gat

Met behulp van de hamer of hamer tik op de spil in het gat. Het moet een stevige en strakke pasvorm hebben.

Stap 6 – Tik op de Spile in het gat

Stap 7 – Bevestig een slang Sectie

Bevestig een deel slang aan de spile met behulp van een jubileum clip indien nodig en richt het in uw verzamelen pot. Bedek de pot verzamelen om vuil en insecten buiten te houden. U kunt een koord gebruiken om uw collectie pot bevestigen aan de boom of gewoon rusten op de grond onder de spile. Het sap is waterig in de consistentie en moet gaan stromen heel gemakkelijk.

Verwijder voorzichtig de spile met de tang als je al het sap dat je nodig hebt. Het gat zal natuurlijk genezen maar het zal helpen als je een steriele houten stekker met die om te sluiten. Dit zal ook ziekten en schimmels krijgen in de kwetsbare nieuwe groei van de boom.

Koken van het sap naar beneden in stroop is een lange taak, omdat het duurt ongeveer 40 pinten sap tot 1 pint siroop produceren. De temperatuur van de kokende sap moet onder 107ºC worden tot een enigszins “verbrand” smaak te voorkomen.

Als je gaat om het sap op te slaan moet u zich ervan bewust dat het slecht gaat vrij snel en moet worden bewaard bij een lage temperatuur.

Stap 8 – Verwijder de Spile

Stap 9 – het koken van het Sap