houd uw gezin te beschermen tegen de luchtkwaliteit binnenshuis gevaren

Als opvoeder en professionele freelance schrijver, Laurie Bloomfield heeft een Master’s Degree in Language Education. Haar publicatie portfolio bevat honderden artikelen over uiteenlopende onderwerpen, zoals home improvement, doe het zelf projecten en landschapsarchitectuur, evenals financiën, opvoeding en onderwijs. Ze biedt een hoge kwaliteit artikelen, variërend van traditionele tot hedendaagse onderwerpen in zowel print en digitale formaten.

U wilt uw huis naar een plek waar u en uw familie veilig en comfortabel zijn. Echter, de kwaliteit van de lucht in uw huis te lijden zonder de juiste luchtstroom. Luchtkwaliteit issues kan ook de ontwikkeling van huishoudelijke artikelen die zijn gemaakt van giftige stoffen. U kunt de kwaliteit van de lucht in uw huis te verbeteren en maken het tot een gezonder ruimte door het volgen van een aantal eenvoudige tips.

Ken de Oorzaken van Air Quality gevaren

Luchtkwaliteit gevaren in uw huis kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder overtollig vocht, huisdieren, bouwmaterialen, apparaten, insecten, schoonmaakmiddelen en andere huishoudelijke chemicaliën. De mogelijke gezondheidsrisico’s van deze luchtverontreinigende stoffen kunnen variëren van kleine irritaties tot grote ziekten. Het inademen van deze gevaarlijke stoffen kan leiden tot astma, allergieën, systemische ziekten en aandoeningen en kanker. U kunt verlichten veel van deze problemen door middel van een goede reiniging, ventilatie, inspecties en vochtbeheersing in uw huis.

Ken de tekenen van Air Quality gevaren

Er zijn veel tekenen die aangeven dat u mogelijk een gevaar voor de luchtkwaliteit in uw huis met inbegrip van ongewone geuren, stagnerende luchtstroom, beschadigde leidingen en schoorstenen, vuile verwarming en koeling apparatuur, beperkte ventilatie, overtollig vocht, schimmel en meeldauw hebben, en de ontwikkeling van de gezondheid problemen bij het verbouwen of het maken van verbeteringen aan het huis.

Verwijder overtollig vocht

Overtollig vocht in uw huis kan een voedingsbodem voor schimmels en huisstofmijt zijn. Het is belangrijk om uw vochtigheidsgraad onder controle, waardoor ze tussen en vijfenvijftig vijfendertig procent. Zorg ervoor dat de ventilatoren draaien in uw badkamer en keuken wanneer er teveel vocht in de lucht. Bij het verlaten van de ventilator draaien voor ongeveer vijftien minuten na een douche, kunt u de ophoping van vocht te verminderen in uw badkamer. Leeg het vocht trays in de koelkast, ontvochtiger en airco regelmatig. Controleer de afvoer van uw airconditioner en zorg ervoor dat naar behoren werkt. Zijn er afvoerbuizen of daken lekken gerepareerd zo spoedig mogelijk. Installeer de benodigde vocht barrières en isolatie van uw leidingen en rond uw deuren en ramen om de bedragen van condensatie in uw huis te verminderen.

Verminder Dirt Buildup

Vuil, vuil en stof opbouw kan leiden tot veel gezondheidsproblemen. Stof, vacuüm en schoon uw huis op een regelmatige basis om een ​​opeenstapeling van deze irriterende stoffen te voorkomen. Overweeg het gebruik van een HEPA-filter in uw stofzuiger om te voorkomen dat de lucht zwevende deeltjes van het opnieuw invoeren van de lucht in uw huis. Praat met uw HVAC bedrijf over het hebben van high performance luchtfilters in uw verwarmingsinstallatie geïnstalleerd en koelsysteem. Controleer de filters in het reinigen van apparatuur en HVAC-systemen om de drie maanden. Filters die vuil zijn moeten worden vervangen. Filters die schoon zijn aangeven dat u een probleem met een systeem lek dat moet worden gerepareerd kan hebben.

Verhoog de ventilatie

Controleer of al uw apparaten een opening naar buiten die goed functioneert. Ongeventileerde apparaten kan leiden tot een ophoping van lucht deeltjes en potentieel gevaarlijker brandbare situaties. Lees de onderhoudsschema door de fabrikanten van uw apparatuur geleverd en de producten laten onderhouden volgens die instructies. Laat uw schoorsteen en rookkanaal gecontroleerd op scheuren of puin dat zou kunnen verminderen of de stroom van dampen van de binnenkant van uw huis naar buiten te voorkomen.

Voorkom koolmonoxidelekken

Gebruik Natural luchtverfrissers

Koolmonoxide is een gas dat geen geur of kleur heeft. Dit gas ontstaat wanneer brandstoffen met koolstof zijn niet volledig verbrand. Koolmonoxide vergiftiging kan leiden tot ernstige ziekte en zelfs de dood. Voorkom dat de kans op koolmonoxidevergiftiging door ervoor te zorgen dat de toestellen in uw huis die draaien op brandstof goed worden geventileerd. Gebruik alleen gecertificeerde professionals om uw apparatuur onderhouden en gerepareerd. Plan een jaarlijkse inspectie en reiniging van uw apparatuur. Gebruik alle gasapparaten juiste wijze weg volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik geen benzine of kerosine aangedreven apparatuur in uw huis. Installeer een koolmonoxidemelder in uw huis dat u waarschuwt van alle potentieel gevaarlijke situaties.

Veel commerciële luchtverfrissers bevatten chemische stoffen en giftige stoffen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Overweeg het gebruik van natuurlijke producten om de lucht te verfrissen in uw huis. Tijdens het stofzuigen, gelden zuiveringszout om uw tapijten voordat u ze schoonmaakt. Combineer citroensap met water in een spuitfles. Spuit het mengsel als natuurlijke luchtverfrisser. Warming kaneel en piment in warm water kan ook verfrissen de lucht in uw huis.

Een luchtzuiveringsinstallatie kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de lucht in uw huis door te filteren op de kleinste deeltjes uit de lucht. Het is noodzakelijk om een ​​aantal factoren te overwegen bij het bepalen van het beste systeem voor uw huis. Praat met een HVAC-professional over de aard van de verontreinigende stoffen die u wilt filteren van uw ruimte. Bepaal de beste filter product en de locatie in uw huis voor de aankoop van een product.

Installeer een luchtzuiveringssysteem

onderwerpen