houden plagen van uw frambozenfruit

Susan is een Master Tuinman en een duurzame woon- onderzoeker. Met een achtergrond in de voeding en uitgebreide kennis van de hele voedsel en wellness, Susan bevat duurzaam leven praktijken die de gezondheid van haar familie te verbeteren terwijl het verminderen van hun carbon footprint.

Frambozenfruit is kwetsbaar voor schade door zowel ziekte en insecten. Goede ongediertebestrijding gewoonten kunnen het risico van uw planten te verminderen en fruit worden geruïneerd door deze bugs. Snoei frambozen correct en visueel te inspecteren ze vaak. De eenvoudige handeling van het houden van wilde bramen uit uw struiken zal de behoefte aan insecticiden, zelfs als het verminderen vermindert de kans op ongedierte. Sommige plagen aanval op de stokken van de planten, terwijl anderen verpesten de frambozen fruit.

Picnic Beetle

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Susan Patterson voegt daaraan toe: “Denk aan verrekening uw vrucht voor ongedierte schade te beperken.”

raspberry fruitworm

De minst zorgelijk frambozenfruit plaag is waarschijnlijk de picknick kever, omdat het alleen viert feest op fruit dat is al overrijp en verwaarloosd. Een picknick kever is zwart met vier geel-oranje vlekken op zijn rug en typisch ongeveer een 1/4 inch lang. Deze kevers zijn niet specifiek aangetrokken tot framboos fruit, maar om andere planten en vruchten in de tuin. De beste manier om schade te voorkomen dat deze kevers is om je frambozen en ander fruit, zodra ze rijp plukken. Geen fruit achter op de wijnstok om overrijpe geworden. Insecticiden zijn niet erg effectief tegen dit specifieke plaag.

Raspberry Bud Moth

De fruitworm is te onderscheiden van de picknick kever door de kortere lengte (ongeveer een 1/8 inch lang), een lichtbruine kleur en harig uiterlijk. Het vrouwtje fruitworm legt haar eieren op de knoppen en vruchten in het late voorjaar. Wanneer de eieren uitkomen, ze zien eruit als kleine gele wormen. Ze eten de vrucht tijdens de 6 weken voordat ze vallen uit de planten en verpoppen. Ze blijven cocon in de grond op deze manier door de winter en dan in het late voorjaar, meestal mei, volwassen kevers ontstaan ​​en het proces begint opnieuw;. Terwijl de volwassen kevers zijn niet destructief, de fruitworm larven eet de bessen. Kijk voor de vroege tekenen van besmetting met inbegrip van groenten te laten vallen op de grond of rottende voordat de oogsttijd. Indien aanwezig, de larven zichtbaar op het fruit. De beste verdediging tegen fruitworms is om de grond te zetten in de vroege herfst, zodat de cocon wormen worden verwijderd door het weer en roofdieren. U kunt ook kiezen volwassen kevers uit de planten. Desgewenst kan insecticide worden gebruikt volgens de instructies van de fabrikant.

Nogmaals, volwassen knop motten zijn geen bedreiging voor frambozen fruit, maar de larven is destructief genoeg is om te voorkomen dat de installatie van de productie van elke vrucht at all. De larven binnen in de plant via een ongeopende knop en vernietigen van binnen naar buiten. Zorgvuldig insecticide gebruik volgens de instructies van de fabrikant is echt de enige manier om deze plaag van het vernietigen van uw frambozen fruit te houden.

TIP: Susan al doet vermoeden, “Try afstoffen planten met natuurlijke diatomeeënaarde om ongedierte op afstand te houden.”