laminaatvloer plank zelfstudie

Kimberly Carver is een freelance schrijver voor meer dan 15 jaar, en een succesvolle ondernemer in de afgelopen 3. Hoewel ze bezig is het runnen van haar eigen schrijven bedrijven en high-tech-website, TheHighTechSociety, Kimberly nog steeds geniet van het schrijven voor anderen over de onderwerpen die ze kent beste geweest waaronder computers, auto’s en huis en bedrijf renovaties en reparaties. Met een graad in de journalistiek en de certificering als juridisch medewerker, ze ook graag doen onderzoeksjournalistiek stukken en schrijven over juridische zaken. In haar vrije tijd, Kimberly graag projecten rond het huis met haar man.

Als je op een budget of tijdsdruk, het installeren van laminaat faux houten planken kan het antwoord op het bereiken van een vloer die eruit ziet als echt hout zijn. Dit project is perfect voor een kleine ruimte, zoals een badkamer of zelfs een kleine keuken. Het is misschien niet aan de top van de lijst van de gemakkelijkste doe-het-zelf-projecten, maar het is niet te ver weg als je de volgende hieronder deze eenvoudige stappen.

Stap 3: Was en Prep het vloeroppervlak

Stap 1: Meet uw hotelkamer

Stap 5: Maak de overtollige lijm

Flooring wordt verkocht door de vierkante voet, dus het eerste wat je hoeft te doen is het meten van de ruimte die u het leggen van de nieuwe vloer in, zodat je weet hoeveel vloeren je nodig hebt. Er zijn veel vloeren calculators online die u kunt gebruiken om u te helpen erachter te komen uw totale footage, maar de formule is ook eenvoudig genoeg om jezelf gewoon doen met uw eigen rekenmachine.

Stap 6: Voeg een Finishing Touch

De berekening is breedte x Area = Total vierkante voet.

onderwerpen

Dit betekent dat je hoeft alleen de lengte en de breedte van de kamer te meten. Nu vermenigvuldig je die twee nummers (in totaal inch) tot de totale vierkante meters te krijgen.

Omdat je aan het doen bent een houten vloer, moet u ten minste 5% en maar liefst 15% aan dat nummer toe te voegen op te nemen voor de afvalstoffen, zoals snijwonden, slechte planken die moeten worden weggegooid, en eventuele toekomstige reparaties . Het is ook verstandig om rekening te houden met extra vanwege de manier waarop de planken worden gelegd. Omdat ze niet direct langs één worden gelegd elkaar zoals tegels zijn, zul je uiteindelijk meer doen snijden en meer teruggooi.

Stap 2: Plan uw lay-out

Voordat u permanent zet je planken op zijn plaats, is het best om hen de lay-out om ervoor te zorgen dat je genoeg, en dat u erachter te komen welke richting je wilt dat ze in Ze hoeven niet perfect worden aangelegd -. Gewoon losjes zet ze naar beneden om jezelf een idee te geven van wat je gaat doen en te zien hoeveel planken u gebruikt.

Als je doet de vloer in een badkamer of keuken, is een beetje extra prep werkzaamheden die nodig zijn. Je moet eerst al je apparaten in de keuken te verwijderen, en als het de badkamer, moet uw wc worden genomen. Je kunt werken rond het toilet, maar uw vloer zal niet zo goed uitzien als je klaar bent.

Tip: Als u uw wc bent te verwijderen en het is oud, moet u overwegen deze te vervangen door een meer efficiënte waterbesparende toilet. Veel water bedrijven bieden kortingen op deze toiletten, en zelfs vóór korting ze vaak worden gevonden voor minder dan $ 125. Ook, voordat u uw wc te verwijderen, zorg ervoor dat u een vervangende wasverbinding klaar.

Als u direct bent het leggen van uw vloer planken op de top van de oude laminaat, dan alles wat je hoeft te doen is het wassen van de vloer naar beneden. U kunt dit doen met een beetje warm water en azijn of wat vloerreiniger u gebruikt. Zorg ervoor dat je al het vuil en droog hem daarna goed.

Als u over een ander oppervlak gaan kan de prep meer betrokken zijn en dan moet je de instructies die moet komen met uw laminaatvloer te volgen. Bijvoorbeeld, als je laminaatvloer direct zijn tot op de top van een multiplex ondervloer, is het aanbevolen dat u eerst vast te stellen wat onderlaag papier of onderlaag pads. Onderlaag papier (of schuim) is gemaakt van een zwarte vilt materiaal en zal helpen om vocht uit de overdracht in of uit van de ondervloer. Het kan naar beneden worden geniet aan de multiplex, en naden kunnen worden samengevoegd met duct tape.

Tip: Sommige laminaatvloer wordt verkocht met de onderlaag reeds bevestigd aan de achterkant van elke plank. Maar het is nog steeds verstandig om te voorzien in een vochtbarrière, zelfs als de vloer heeft onderlaag bevestigd.

Veel laminaat planken zijn zelfklevende, wat betekent dat ze zijn al voorbereid met een lijm en je gewoon schil de steun uit en leg ze neer op de vloer. Zelfs als je deze stijl te krijgen, maar je moet nog steeds overwegen om een ​​vloer lijm, vooral wanneer het doen van een badkamer of keuken. Je zal niet veel nodig – het kan licht worden verspreid en dun en nog steeds houden van het veroorzaken van problemen later.

Stap 4: Installatie

Voor het vaststellen van vloerplanken, start in het midden van de kamer. U kunt of oogbol deze of u kunt lay-out van een krijtlijn of tape en strek ze uit het midden van elke muur naar het midden van de muur tegenover het. Waar de twee Voorbede is uw middelpunt.

Begin met het leggen van de planken in een piramide patroon, zodat ze niet alleen lay-up helemaal in lijn naast elkaar. Verspreid een dunne, lichte laag van de vloer lijm waar uw plank gaat om te gaan, en leg de plank naar beneden. Gebruik uw spons en druk hem stevig op zijn plaats.

Je zult nu je tweede plank liggen. Je maakt een piramidevorm, vergeet niet, dus gewoon spreid je lijm vanaf ongeveer het midden van de laatste plank (onder of boven) en daarna leg het op zijn plaats. Zorg ervoor om het kont zo dicht als je kunt naar de eerste.

Doe dit opnieuw met de derde plank, het plaatsen van het naast dat de tweede plank van het centrum en van degene die je begon met, en je zult zien uw piramide te beginnen. U hoeft niet te blijven werken aan een piramidevorm in uw hele vloer – dit is gewoon om u te helpen de slag te gaan. Blijf werken je weg naar de rest van de kamer totdat alle vloer is bedekt. Raak de randen niet tot het grootste deel van de vloer is uitgevoerd.

Omdat je niet de planken direct aan een tot de andere, zult u het snijden van een flink aantal verschillende lengtes te creëren. Laminaatvloer planken zijn meestal gemakkelijk te snijden – maar zorg ervoor dat ze scoren op elke kant met uw scheermes mes en vervolgens een zuivere snede. Als u niet zeker of het recht of niet, gebruik dan een metalen liniaal of andere straight edge te helpen.

Tip: Als je iets onregelmatig op je pad die je nodig hebt om rond te snijden hebben, eerst vaststellen krant omheen om een ​​patroon te maken. Dan kunt u de inkeping, of welke vorm je nodig om te snijden, door het leggen van het patroon op de top van de gelamineerde plank snijden.

Zodra u de planken al vastgelegd, gaan over hen met uw lichtjes natte spons, zorg ervoor dat ze allemaal stevig op zijn plaats en butted tegen elkaar zo strak als je ze wilt. Gebruik warm water en knijp het uit vaak om de overtollige lijm die kunnen komen door de naden te krijgen.

Uw laatste stap is een optie, maar het is er een die een mooie finishing touch voegt – toe te voegen hout stopverf aan de scheuren tussen elke plank. U kunt het hout stopverf in de kleur van uw laminaatvloer te krijgen en het kan zodra je de vloer hebt voltooid worden toegevoegd, of u kunt het doen na een dag of twee na het tijd om zich te vestigen heeft gehad.

Om de stopverf toe te passen, volg de aanwijzingen op het product (meestal je een beetje water toe te voegen) en druk deze op zijn plaats met behulp van een plamuurmes. Je kunt het vegen met je iets natte spons onmiddellijk, of na het droogt.