maak je eigen openlucht bioscoop

Bedreven in het re-purposing meubilair, de bouw van haar eigen, of betaalbaar verfraaiing van gebruikte meubelen, KC Morgan is een professionele freelance schrijver, met artikelen en blog posts die op tientallen sites.

Maak je eigen DIY openlucht bioscoop, en blijven vermaken tijdens het warme voorjaar en de zomer ‘s avonds. In plaats van binnen zitten en staren naar een klein scherm, schop terug in de natuur met je eigen grote scherm. U kunt de hele zaak weg te zetten als het niet in gebruik is.

Stap 1 – Verkenner de locatie

Kies uw plek zorgvuldig, anders moet je te demonteren en opnieuw monteren van uw home theater. Kijk voor een plek op het punt waar het niet zal worden beïnvloed door de schittering van de straatlantaarns te plaatsen. Wees er zeker van dat het niet verkeer te blokkeren of belemmeren het oog van iemand anders. Vergeet niet over zitplaatsen. U wilt een mooi, groot gebied aan de voorkant van het scherm, ook.

Stap 2 – Bouw het Frame

Bouw een groot frame uit een betaalbare hout zoals grenen. Monteren van de vier 2x4s om een ​​grote rechthoek te creëren, spijkeren de hoeken bij elkaar. De grootte van uw kader wordt bepaald door hoeveel ruimte je hebt om het te hangen, en hoe ver terug kunt u uw projector. Kijk naar uw projector specs voor meer begeleiding op dit punt. Het frame moet twee keer zo lang als het hoog is, om de 16 vangen: 9 aspectverhouding van de meeste films.

Stap 3 – Maak het scherm

Het is gewoon een frame, dus maak je geen zorgen te maken over waardoor het lijkt buitensporig. Als u wilt een echt groot scherm te maken, kunt u een extra 2×4 nodig als een brace in het midden. Anders, gebruik maken van PVC-buizen aan een frame dat is lichtgewicht en makkelijker uit elkaar te halen bouwen. De PVC is flexibel, zodat het meer kruisschoren nodig.

Stap 4 – Installeer de projector

DIY tip: U kunt eenvoudig met uw doe filmscherm, en simpelweg draperen een grote, witte druppel doek over een waslijn.

Stap 5 – Set Up the Sound

Drop doeken zijn gemaakt van canvas die van nature bestand tegen slecht weer, maar ze kan een beetje prijzig. Bespaar geld door het kopen van een broodje van vinyl of een grote vinyl panel plaats. Zelfs een grote douche gordijn of een gewoon laken zal doen in een snuifje. Spijker uw scherm rechtstreeks aan het frame of het gebruik waterbestendig lijm om het te houden op zijn plaats. Strek het scherm materiaal over de randen van het frame, en zet deze langs de achterkant om een ​​netter look te creëren.

Stap 6 – Voeg de Seats

Stap 7 – Voeg de Verlichting

Shortcut tip: Als u al een relatief vlakke en lichtgekleurde muur op uw eigendom, de zijkant van een huis of garage bijvoorbeeld, heb je al een ingebouwd scherm dat er geen framing vereist.

Hier krijg je een high definition-projector met een HDMI-ingang. Plaats het op een vlakke ondergrond, zo hoog als je veilig kunt monteren. Vergeet niet dat er niets aan de lijn van het zicht van de projector tot het scherm kunnen hinderen, dus dienovereenkomstig te regelen uw plaatsen. Veel Bluray spelers hebben al projectoren geïnstalleerd.

Het beeld is slechts de helft van de ervaring. Je moet ook geluid, tenzij je van plan bent om stomme films (die een leuke oplossing voor mensen die binnen een zeer beperkt budget kan zijn) te laten zien. Kijk naar een goedkope tweedehands sound-systeem op zending winkels en online sites zoals Craigslist. Breng de luidsprekers binnenshuis als ze niet in gebruik zijn, te doen anders zet ze een verhoogd risico op schade door weer en diefstal.

Plaats klapstoelen of plastic stoelen in de voorkant van het scherm, het vermijden van de lijn van de projector. Voor een meer betaalbare optie, gewoon een paar grote dekzeilen en diverse picknick dekens uiteengezet.

DIY tip: Maak een leuke, rustieke zitplaatsen omgeving met hooibalen.

onderwerpen

Een donkere sfeer is het beste voor de film-kijken, maar je moet wat worden verlicht zodat uw gasten elkaar niet struikelen over in het donker. Voeg een reeks van vakantie lichten over de bovenkant van het scherm en plaats ze op de nabijgelegen bomen en hekken waar mogelijk. Gebruik rope lichten om de doorgang definiëren tussen zitplaatsen of aan weerszijden daarvan.

Stel uw scherm, uw film setup en uw zitplaatsen, en je hebt jezelf een doe-bioscoop. Wacht tot de zon naar beneden te gaan en gastheer een zomer van filmavonden.

(Met een openlucht theater in de plaats, kunt u overwegen een aantal innovatieve terras en patio zitplaatsen.)