meest aanbevolen organische bodemverbeteraars

Met het oog op de algemene toestand van de bodem te verbeteren en daarmee de gezondheid van de planten daar geworteld, overweeg dan het toevoegen van een biologische bodemverbeteraar. Organische bodemverbeteraars zijn er in vele variëteiten. Zij kunnen alleen of door het combineren van 2 of meer soorten heilzaam verbinding maken gebruiken. Afhankelijk van het type en de huidige toestand van de bodem, de soorten planten en het klimaat, de juiste conditioner variëren. Het gebruik van biologische producten is belangrijk als pesticiden en andere chemische stoffen schadelijk kan zijn.

Een organische grondverbeteraar kan worden gebruikt om voedingsstoffen aan een tuin bed. Overdreven zure of alkalische bodems kunnen worden vereffend door het manipuleren van de natuurlijke chemische samenstelling van de bodem. Bodem kan worden losser of dichter worden, verbeteren of verminderen van het vermogen om water te absorberen. Wat ook de remedie, de reden om een ​​biologische bodemverbeteraar te gebruiken is om gezonder, levendiger planten en groenten te produceren.

Wat bodemverbeteraars bereiken

Hoewel het moeilijk kan zijn om te bepalen wat er precies nodig is, als planten voortdurend verwelken en sterven of niet helemaal te laten groeien, is de kans groot dat er iets mis is met de grond. Begin met het testen van de bodem met een pH kit. Dit kan de zuurgraad van de bodem te bepalen. Het uitvoeren van andere basisvoeding tests om stikstof en fosfor te controleren. Zodra een tekort wordt ontdekt, de oplossing zich aandient.

Wanneer een Conditioner gebruiken

compost toe te voegen aan de bodem is altijd een goed idee, maar meer airconditioning nodig zou zijn. Beneficial in een all-purpose weg, compost helpt om de bodem los te houden, beter te absorberen water en voedingsstoffen te verhogen. Compost verhoogt ook de aanwezigheid van micro-organismen. Compost moet een mengsel van koolstof en stikstof-rijke organische materialen zoals bladeren, gras, groente en fruit afval, eierschalen, biologische koffie terrein en nog veel meer.

Compost

Sommige planten, zoals zure grond, terwijl anderen de voorkeur alkalische grond. Afhankelijk van wat de tuin bevat, organische bodemverbeteraars helpen om de balans slaat door naar de ene of de andere of gewoon in evenwicht it out. Biologische koffie gronden te verhogen zuurgraad, terwijl de gebroken stukken van de kalk verhogen alkaliteit.

Pas zuurgraad en / of Alkaliteit Levels

Sommige tuinders beweren dat biologische regenwormen darmen zijn de beste conditioner voor de bodem. Niet alleen hebben ze een hoog gehalte aan waardevolle voedingsstoffen te bezitten, maar ze zullen niet zelfs de meest delicate van planten en groenten te verbranden. Earthworm behuizingen bevatten hoger dan normale niveaus van stikstof, kalium, fosfaat en magnesium. Dit soort conditioner werken voor outdoor als indoor planten, dus het is van essentieel belang voor het hele jaar door tuinman.

earthworm Darmen

Andere bodemverbeteraars die broodnodige voedingsstoffen toe te voegen aan de bodem ook mest en bloedmeel, die beide toe te voegen stikstof. Beendermeel voegt fosfor. Bij het gebruik van dierlijke bijproducten, is het absoluut noodzakelijk dat ze biologisch zijn. Aanwezige bestrijdingsmiddelen in diervoeder, evenals hormonen en antibiotica in het verhogen van niet-biologische dieren is niet goed voor in de tuin. Ga altijd biologisch te zorgen voor de beste resultaten.

Andere-Nutrient beïnvloeden conditioners

Ongeacht de aard van de conditioner, breng dan een laag op de top van de bodem en werk het in met een schoffel of met de hand troffel, mengen in grondig. In het geval van grond die momenteel in gebruik, gebruik dan een kleine tool om te werken in de conditioner, zorg dat u de wortels van de planten niet te verstoren.