natuurlijke houten afwerking: 5 opties

Hieronder zijn vijf meest gebruikte natuurlijke houten afwerking opties.

Dit is een harde natuurlijke stof die door bijen, die moet worden verzacht met vloeibare olie voordat het wordt toegepast (de exacte wax naar olie verdeling afhangt van de olie merk). Bijenwas zal uw schrijnwerk tegen vlekken en vocht te beschermen en zal een milde aangename geur achter te laten. Helaas, bijenwas coating is niet erg duurzaam en moet opnieuw worden aangebracht op een regelmatige basis. Bovendien zal bijenwas de oorspronkelijke kleur van het hout te wijzigen, waardoor het een lichtgele tot koperbruin zweem, afhankelijk van de dikte van de coating.

1. bijenwas

Afgeleid uit de zaden van de Aziatische boom met dezelfde naam, tung olie bevat alleen natuurlijke stoffen en is 100 procent biologisch afbreekbaar. Het onderscheidt zich door zijn uitstekende kit woningen en de mooie, glanzende afwerking die het geeft aan houten oppervlakken. Aan de andere kant, omdat de ingrediënten moeten worden ingevoerd, is het niet goedkoop, en je zal moeten aanzienlijk meer betalen dan een andere afwerking alternatieven. Bovendien moet tungolie worden gemengd met terpentijn of citrus verdunner vóór de toepassing ervan.

2. Tung Oil

Merk op dat veel bouwmarkten verkopen “tung oil” finishes dat er geen tung olie helemaal bevatten, maar zijn vrij gemaakt van volledig synthetische stoffen. Controleer daarom altijd de ingrediënten tag alvorens uw aankoop. Vermijd ook vooraf gemengde afwerkingen. In plaats daarvan kopen van 100 procent pure tung olie en citrus oplosmiddel voor een dunnere.

3. Shellac

Geproduceerd uit de afscheiding van de vrouwelijke lac bug en opgelost in gedenatureerde alcohol, schellak is nog een andere natuurlijke houten afwerking die u kunt gebruiken. Gezien het feit dat het is beschikbaar in vele tinten (uit een zeer lichtgeel tot een zeer donker bruin), zal het overeenkomen met vrijwel elk interieur kleur ontwerp, het geven van uw houten meubels een warme, pastoraal tint. Aan de andere kant, een schellak coating is aan slijtage onderhevig en kunnen allergieën bij sommige mensen veroorzaken.

4. lijnolie

Dit is olie gemaakt van lijnzaad, die een uitstekende bescherming biedt voor ieder houten voorwerp. Een jas van lijnolie wordt het hout in lichte gele tint, maar het graan nog steeds laten zien door heel goed.

5. Walnut Oil

Een alternatief van dit hout afwerking is de gekookte lijnolie die benzine oplosmiddelen en metallic stoffen bevat. Het wordt aanbevolen dat u zich te onthouden van het gebruik ervan als je wilt in een volledig natuurlijk en ongevaarlijk thuisomgeving te leven.

Hoewel het een relatief dure optie, walnotenolie is een eenvoudig aan te brengen, aangenaam geurende afwerking met goede hout behoud kenmerken. Het kan echter een bron van allergieën, met name kleine kinderen.