nieuw leven voor oude en vergeelde linoleum

Linoleum, of ‘sheet vloeren’, is gemaakt door het indrukken van verschillende vulstoffen, zoals gemalen-up kurk en houtstof, samen met pigmenten, in een bindmateriaal, meestal lijnolie en harsen. Deze samenstelling wordt aangebracht op een doek of vilt backing. Onbekend bij de meeste huiseigenaren, is linoleum gemakkelijk aangetast of beschadigd door heet water en sterk alkalische reinigers, vooral ammoniak die in aanvulling op de duidelijke factoren zoals oplosmiddelen en oliën. Volgens deskundigen moet linoleum worden beschermd met een op water gebaseerde sealer / finish.

Volg deze eenvoudige stappen om behouden van werkprestatie een linoleum vloer

VOORZICHTIG: “warm” water en / of agressieve ammoniak (zoals “Mr.Clean) of oplosmiddelhoudende (zoals” Lestoil “) gele het linoleum zal veranderen” “(of maak” gele vlekken “) en degraderen de hechting oliën. Als de jouwe is vergeeld moet worden ofwel lichter of verwijderd worden door middel van een blekende werking. U moet “bleekwater” de vloer, misschien, terug over meerdere malen. Verdun 1 deel chloor met 3 delen water te koelen. Breng royaal en gelijkmatig op de vloer en laat om Zo niet, natte vloer met bleekwater oplossing meteen weer verblijven voor 30-45 minuten. Als vlek lijkt te verlichten, herhalen proces. en strooi schuurmiddel met “chloor” op het. schuren dan verdieping. spoel de vloer grondig met koud water. Neutraliseer vloer met een azijn spoelen (1 kopje azijn tot 1 liter water). Daarna vochtige dweil spoelen met water een laatste keer. het kan zijn dat dit proces een paar keer voordat een zichtbare verandering te herhalen wordt opgemerkt. Als er niets gebeurt, je kan hebben om gebruik te krijgen om te kijken naar vergeelde linoleum. VOORDAT deze suggestie oP hele verdieping TEST een onopvallende vERGEELD RUIMTE mET dezelfde procedure. Als dat lukt zonder nadelige gevolgen voor FLOOR, ga dan OP REST VAN vloeren.