fouten te vermijden bij het gebruik van een houtversnipperaar

Houtversnipperaars zijn uiterst nuttig machines. Zij moeten echter worden gebruikt met uiterste voorzichtigheid, als oneigenlijk gebruik kan leiden tot amputaties of zelfs dodelijke verwondingen. De roterende chopper messen op mobiele houtversnipperaars bewegen met een snelheid omhoog van 1000 RPM, waardoor ze zeer krachtige machines. Hier zijn veel voorkomende fouten te vermijden bij het gebruik van een houtversnipperaar om blessures te voorkomen en de prestaties te verhogen.

De meeste chipper ongevallen zijn een persoon betrapt in het transportmechanisme en getrokken in de scherpe messen. Voorkom dit door het niet dragen van loszittende kleding of iets met een manchet die vast komt te zitten en trok in. Ook moet u uw haar te beveiligen, verwijder alle sieraden en houdt alle losse Shirt Tails verscholen in. Steek uw handen of voeten in de trechter op elk moment, zelfs als er een storing.

dressing Adequaat

Grondig te reinigen en te houden alle struikelgevaar vrij van het gebied rond de versnipperaar te vallen in de trechter te voorkomen. voeden altijd de stam einde van takken in de trechter eerste. Stapel kortere takken op de top van meer vestigingen bij het plaatsen van hen in de versnipperaar te voorkomen dat kleine takken vast komen te zitten.

Het voorkomen van ongevallen

Als u nodig hebt om een ​​aantal vestigingen te duwen in de trechter die vast zit, gebruik dan een langere tak. Grijp nooit uw hand in het voer ruimte om eventuele vastzittende materiaal te duwen in de trechter. Zodra het voer mechanisme het hout heeft gegrepen, niet vast te houden, maar laat de machine neemt het hout op zijn eigen.

Chipper beschermkappen kan ook gevaarlijk zijn, omdat ze uit kunnen vliegen en sla je als ze worden geopend of gesloten, terwijl de chipper messen op. Voordat u uw houtversnipperaar, inspecteren alle kap pinnen en sluitwerk en zorg ervoor dat de kap gesloten is vergrendeld en volledig over de messen. Schakel de chipper op tegen de laagste snelheid alvorens het te gebruiken voor de geluiden van de gebroken of losse onderdelen te luisteren. Laat de chipper motorkap niet open totdat de messen volledig tot stilstand komen.