leren hoe je een kimono te naaien

Wanneer je leert hoe om te naaien, wil je leren werken met zo veel soorten materiaols mogelijk. Een kimono is een mooi, maar toch eenvoudige kleding item dat u kunt naaien, zelfs als een beginner. Dit traditionele Japanse kledingstuk wordt gedragen met lagen en kan chic of toevallig zijn, afhankelijk van de stof kiezen. Voor mannen en vrouwen, de kimono voegt charme aan een kledingkast.

Om uw kimono project te beginnen, moet u de stof te snijden. Begin met het uitsnijden van twee rechthoekige stukken die zo lang zijn als de afstand tussen je enkel, over uw schouder, en terug naar je tenen. Neem een ​​andere 2 stukken en snijd ze in rechthoeken voor de mouwen. Een andere 2 stukken stof, kleiner in omvang, zal de kraag van de kimono en een front paneel.

Stap 1 – Cut Out Your Fabric

Neem deze grote stukken gesneden stof en naai ze samen, ongeveer de helft van de weg van de bodem. Je waardoor een opening die er achter in de nek wordt. Neem een ​​rechte pin of een weefsel pen naar het gebied waar het naaien is naar beneden te markeren. Dit is waar de schouderlijn moet zijn. Naai dan de hoes stukken samen. Naai de randen samen om lussen in het weefsel te creëren. Bevestig deze nieuwe mouwen in het grotere stuk stof, in de schouderlijn. Traditioneel worden de oksels open gelaten, maar u kunt ze te sluiten als je wilt.

Stap 2 – Start Sewing Pieces Together

Met een van de kleinere gesneden panelen, vouw het dan en maak een sjerp. Naai de randen samen om een ​​gordel die kan worden bevestigd rondom de grotere kledingstuk. Speld de sjerp op zijn plaats voor nu. Neem het andere stuk van de kleinere stof en bevestig deze aan de binnenzijde van de bovenkant van je kimono aan de halsband te vormen. Laat het doek vallen over de randen van uw naden te verbergen.

Stap 3 – Pinnen en snijden

Naai deze stukken op hun plaats met rechte steken. U kunt ook besluiten om zomen toe te voegen aan de mouwen en aan de onderkant van de kimono voor extra impact. Naai de rest van de voorkant van de kimono ook, als u dat wenst. Of je zou toestaan ​​dat de sjerp om dit stuk te sluiten.

Stap 4 – Meer Naaien om te doen

Sommigen willen de kimono lijn ook om te helpen isoleren het voor koeler weer. U kunt dit doen door het toevoegen van een laag stof aan de binnenkant stukjes van de kimono stuk. Je zou ook willen borduren toe te voegen en trim voor een extra decoratief effect;. Een kimono is een traditionele kleding stuk dat is gereisd naar andere delen van de wereld. Het toevoegen van dit kledingstuk naaien vaardigheden zal u helpen uw naaien horizon te verbreden.

Stap 5 – Finishing Touches