lindeboom zorg gids

De lindeboom is steeds populairder in vele huistuinen geworden met zijn heerlijk levendige groene kleur, bedwelmende geur en overvloedig fruit. Hoewel het is inheems in de tropen, met voldoende zorg en aandacht, kan de boom elders worden geteeld. Echter, de kalk is bijzonder gevoelig voor koude, en als je in een koude omgeving en de wens om limes groeien, kan het zijn toevlucht nemen tot het groeien in een kas of waarschijnlijk kiezen voor de sleutel linde (die goed is afgestemd op binnenshuis groeien ). De volgende verzorgingstips voor de lindeboom

watering

Aangezien de kalk is een inwoner van de tropen, waar de veel regen en luchtvochtigheid in overvloed, moet regelmatig water een deel van je lindeboom zorg. Maar zorg ervoor dat het water niet ophopen aan de boom basis, zo slecht drainage wortelrot zal aanmoedigen en ervoor zorgen dat de boom om te sterven.

TIP: Karen Thurber, onze tuinieren expert, zegt: “Lime bomen groeien het best in goed doorlatende, leemgrond, met een pH van 6,0-6,5.”

Koude

Als uw lindeboom is in een container, is het het beste om het te verhuizen naar een kas of binnenshuis tijdens koude, vorst en winterse weer. Bescherm lindebomen tegen de kou door ze te bedekken met een oude deken of plastic tot het weer verbetert. U kunt ook water met ingang van een sprinklerinstallatie enkele uren voor de temperaturen dip, en laat ze daar totdat het weer begint te verbeteren. Het water bevriest op de structuur en de bladeren en vruchten beschermen tegen schade door de isolerende werking van het ijs.

meststoffen

Adequate meststoffen zijn essentieel voor de gezondheid van de lindeboom, het stimuleren van een goede groei, productief bladontwikkeling en het bevorderen van een goede oogst van kalk. Toepassen mest die rijk is aan stikstof aan de voet van de boom driemaal per jaar, eenmaal in de lente, zomer, herfst dan.

TIP: Karen vermeldt ook dat je alleen moet gebruiken gecomposteerde mest. “Vermijd steer en kippenmest als ze de neiging hoog in zouten te zijn.”

snoeien

Snijd elke dode takken tot de vorming van nieuwe en gezonde takken aan te moedigen. Snoeien helpt ook om de boom op zoek naar aantrekkelijk en in goede vorm te houden en is vooral gunstig voor het behoud van het uiterlijk van de belangrijkste lindeboom, een mooie binnenshuis kamerplant.

TIP: Karen suggereert dat “het snoeien moet worden gedaan wanneer de plant is slapende in de late winter of het vroege voorjaar.”

Gelukkig hebben lindebomen niet veel van plagen en ziekten lijden. Ze kunnen echter wel zo nu en dan worden aangevallen door mineervlieg en bladluizen. Dit kan effectief worden gecontroleerd met behulp van een goede insecticide van uw lokale tuin winkel. Als u ongedierte spotten, spoel ze af met zeepsop. Een gezonde boom is de beste verdediging tegen aandoeningen van ziekten en plagen. Voldoende water en kunstmest zijn uw beste verzekering tegen ziekten en plagen. de boom te beschermen tegen extreme zonlicht en koude is belangrijk, want het maakt de boom veerkrachtiger. Vermijd elk verwondingen aan de boom, omdat dit is meer kwetsbaar voor ziekten en plagen aanvallen zou maken.