make clean snijdt met een laminaat trimmer

Een laminaat trimmer is een handig hulpmiddel bij het installeren van laminaat op kasten of werkbladen. Het kan direct een upgrade van uw kasten en professionele uitstraling en afwerking te creëren om elke doe-het-zelf werk.

Modern laminaat trimmers zijn bijna een volledig functionele routers. Ze kunnen knippen en flush stukken, maar velen kunnen ook gezamenlijke, afgeronde hoeken, en rout grooves en dados, afschuiningen, pennen, tapgaten en sluit.

Een Mini Router

Het enige knelpunt is dat Kantenfrezen kleiner versies van een gebruikelijke router algemeen ¾ paardenkracht 1 paardenkracht, in tegenstelling tot de 1-3 paardenkracht meest typische routers;. Woodworkers die een standaard router en een laminaat trimmer houden vaak de trimmen afschuining beetje aan het laminaat trimmer zodat deze altijd klaar voor de kleine banen zonder de bit.

Kijk naar de Features

Alvorens te beslissen over een laminaat trimmer zoek naar een die een verscheidenheid van verschillende types van bits voor de meeste flexibiliteit accepteert. Tool-free aanpassing is een leuke functie die u toelaat om gemakkelijk te werken tussen de bits en diepten;. Een gegoten aluminium basis geeft een grotere duurzaamheid van een trimmer, evenals soepeler werking.

Lees Handleidingen

Voor het gebruik van een laminaat trimmer, moet u de handleidingen lezen volledig, zodat u de werking van het instrument te begrijpen.

Installeer Bit

Gebruik de juiste veiligheidsmaatregelen-wear veiligheidsbril, verwijder ringen en horloges, en de knop lange mouwen. Gebruik altijd oor protectiion bij gebruik van een laminaat trimmer.

Gebruik klemmen voor de veiligheid

Bereid je voor op het maken van een schone snit met uw laminaat trimmer door het installeren van de juiste bit. Maak de vergrendeling en stel de bit op de juiste diepte voor uw project. Raadpleeg de instructies die bij uw vloer en de trimmer om dit te bepalen;. Een doffe beetje zal het laminaat chip, dus zorg ervoor dat het bit nieuw is of scherp.

Maak de Cuts

Klem een ​​gids bord aan uw snijvlak om u te begeleiden uw trimmer en houd het in de lijn;. Gebruik klemmen om uw laminaat zijn plaats te houden. Als u geen klemmen te gebruiken, is het waarschijnlijk te glijden en draai leidt tot een rommelig en onregelmatige snijden.

Voor de meeste toepassingen in orde maken, gebruiken een scherpe, rechte bit. Voorzichtig Houd de router verticale en gelijk met het laminaat. Meet zorgvuldig voor het snijden en gebruik de Guideboard voor een rechte snede;. Gebruik ‘push’ slagen als u de trimmer te snijden, duwt hem voorzichtig van u af in plaats van het naar u toe te trekken. . Als u een trekkende slag te gebruiken, zul je het grote risico van chippen of breken van het laminaat oppervlak lopen, want een fijne afwerking, de follow-up na de trimmer met een fijne bestand dat zal afmaken het stuk. De trimmer heeft een goede baan met de randen, maar veel mensen als een nog gladdere afwerking voor een perfecte pasvorm;. Wees voorzichtig om alleen het bestand van de ruwe randen en niet naar een bestand in het laminaat, beschadiging van de stukken.