meest voorkomende metrische boutmaten

Het Internationale Stelsel van Eenheden (ISO) in 1960 is metrische en was een van de vele pogingen deze eeuw metrische boutmaten internationaal te standaardiseren.

De ISO-normen worden veel gebruikt en bout diameters van 2 tot 20 mm bij drie verschillende metrische spoed: standaard, fijn en extra fijn rassen. De JIS (Japanese Industrial Standards) maten variëren 0,4-1,5 voor dezelfde set. Een verdere standaard, bijna identiek aan JIS is de Duitse DIN (Deutsches Institut für Normung).

De ISO-normen

Voor iemand op een krap budget, de 10, 13 en 15 mm worden beschouwd als een goede koop, zoals zo veel auto’s te gebruiken. Echter, de 17 en 18 mm kan verschijnen op anderen. Veel mensen zouden een set te kopen, omdat de bouten je nodig hebt zijn altijd degene die je niet krijgen, en als je stukje bij beetje te kopen, betaalt u meer in het algemeen.

Common Maten

Anderen vinden dat het geldiger de oorsprong van de auto te gebruiken als indicator. Met andere woorden, een Japanse die auto moet de 8, 10, 12, 14, 17, 19, 21mm en geen anderen. Europese auto’s moeten 10, 13, 15, 19 en 21mm.