metalen dakbedekking: golfplaten vs staande naad

Metalen dakbedekking is al lang bewonderd om zijn indrukwekkende eigenschappen. Een metalen dak is eenvoudig te installeren, is brandwerend, duurt een leven lang en vereist vrijwel geen onderhoud. U kunt zelfs installeren over uw bestaande dak.

Golfkarton en staande naad zijn de twee belangrijkste soorten metalen dakbedekking. Maar als een consument, hoe vind je de ene die het best geschikt is voor uw huis te kiezen?

Staande naad metalen dakbedekking Basics

Staande naad metalen dakbedekking is gemaakt van in elkaar grijpende metalen panelen die vanaf de nok van het dak naar de dakrand. De naden van de twee panelen boven het oppervlak zodat het water weglopen plaats sijpelen tussen de panelen. De naden zijn bevestigd aan het dak via een van twee methoden. De eerste maakt gebruik van verborgen ankers die zich op het verhoogde gedeelte van het paneel. De aangrenzende paneel overlapt de opstaande rand verbergen van de sluiting. De tweede methode is minder kostbaar en gebruikt zichtbare bevestigingsmiddelen die door het paneel direct op de dakbedekking worden geïnstalleerd.

Gegolfde metalen dakbedekking Basics

Staande naad metalen daken hebben de mogelijkheid om een ​​breed scala aan klimaten weerstaan ​​koude New England winters te warme en vochtige zomers van het Zuiden. Dit maakt hen een populaire keuze maakt niet uit welke regio van het land waar u woont. In het verleden, het installeren van metalen dakbedekking was niet de eerste keuze van veel huiseigenaren gezien hun industriële uitstraling. Echter, bedrijven bieden nu deze dakbedekking in een breed scala van kleuren en stijlen, waardoor loods haar commerciële imago. De verticale lijnen van een staande naad metalen dak kan functioneren als een architectonisch ontwerp element. In veel opzichten is dit systeem wijst op de valleien, pieken en gevels van het dak. Het installeren van een metalen dak kan ook bespaart u geld op uw elektriciteitsrekening, omdat deze daken hebben de mogelijkheid om de zonnestralen af ​​te buigen.

Golfplaten dakbedekking bestaat uit in elkaar grijpende gegolfde metalen platen die direct zijn bevestigd aan de dakbedekking. Het resulterende daksysteem is uiterst duurzaam en licht van gewicht en kan duren tot 50 jaar. Net als staande naad metalen dakbedekking, metalen golfplaten is brandwerend en bestand tegen een breed scala aan klimaten. Golfkarton dakbedekking is ook milieuvriendelijk, omdat het is gemaakt van gerecyclede materialen.

Golfplaten dakbedekking bestaat al sinds 1800, maar is in de eerste plaats gebruikt voor industriële en agrarische gebouwen. Hun neiging om tekenen van roest na een paar jaar heeft ze minder aantrekkelijk voor huiseigenaren gemaakt. Echter, zoals bedrijven ontwikkelde betere weerbestendige coatings en verzinken technieken, de roest probleem verdwenen en de vraag toegenomen. Nu zijn ze aan populariteit wint onder huiseigenaren dankzij de brede waaier van kleuren en stijlen beschikbaar. Hun unieke wave-achtige look voegt een driedimensionale aspect aan het dak, nog een andere reden dat deze daken zijn op steeds meer woningen worden geïnstalleerd.

Als versterkers en huiseigenaren zoeken naar een kosteneffectieve en energie-efficiënt alternatief voor traditionele dakbedekking de vraag naar metalen dakbedekking zal blijven stijgen. Haar vermogen in vrijwel elke regio van het land, in combinatie met het gemak van installatie worden opgenomen maken een ideale keuze voor verschillende toepassingen.