mulchen 4 – het toepassen van mulch

Karen Thurber heeft meer dan 15 jaar van de tuinbouw ervaring, en ze persoonlijk geïnstalleerd en ontwikkeld tientallen eeuwige tuinen. Haar expertise loopt het gamma van sier landschapsarchitectuur naar plantaardige tuinieren. Karen is ook de eigenaar van haar eigen-groenteteelt bedrijf. Ze geniet grondig opleiden van haar klanten en het publiek over de vele unieke aspecten van het tuinieren.

Je hebt je mulchmateriaal gekozen en besloten om op de beste tijd om het af te leggen. Nu hoe ga je te werk.

Kies je mulchen materiaal zorgvuldig. Wat je gebruikt, hangt af van waar je bent mulchen. In bloemperken in de buurt van het huis kunt u boomschors of houtsnippers gebruiken. Voor moestuinen, kan krant met gras knippen net zo goed te werken, en veel minder kost.

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Karen Thurber voegt daaraan toe: “Het gebruik van organische mulch biedt onkruidbestrijding en bodembescherming Het isoleert de bodem tegen warm weer en koud, het bespaart water en voegt organisch materiaal..”

Voordat de verspreiding mulch het gebied moet worden uitgeroeid. Als onkruid worden gelaten groeien, veel onkruid zijn hardnekkige genoeg om recht te groeien door middel van de mulch.

Verdeel de mulch in de tuin. Do mulch niet rechtstreeks van toepassing in contact met planten. Laat een inch of twee van de ruimte naast de planten te helpen problemen met insecten en ziekten te voorkomen.

TIP: Karen adviseert: “Wanneer mulchen rond een boom met de donut methode Het mulch mag niet worden gestapeld tegen de boom, in plaats daarvan vormt het een. ‘Donut’ rond de boom.

Er is geen noodzaak om de mulch 6 of 8 duim hoog toepassen, zoals vaak wordt gezien.

Boomschors en houtsnippers worden soms gebruikt met landschap textiel of plastic. Leg de stof of plastic bovenop de grond en vervolgens bedekken met een laagje boomschors. Een voorzichtigheid aan deze praktijk: terwijl aanvankelijk de plastic of weefsel extra bescherming kan bieden tegen onkruid, zoals de mulch afbreekt, zal onkruid begint te groeien in de mulch zelf. De barrière tussen de bodem en de mulch voorkomt ook een verbetering van de bodemgesteldheid en zorgt planten aanvullende planten moeilijker.

TIP: Karen adviseert, “Bij het gebruik van plastic als een mulch rond planten, irrigatie onder het plastic nodig zal zijn het gebruik van plastic is niet aanbevolen voor landschap planten Het wordt soms gebruikt in plantaardige productie…”